Corona en fysiotherapie

23-03-2020

Alpha fysiotherapie heeft besloten om te sluiten!
Helaas zijn wij genoodzaakt om onze verantwoordelijkheid te nemen en verdere verspreiding te minimaliseren. Uw gezondheid en die van onszelf is ons te dierbaar. We zullen vandaag of in de loop van de week zelf contact met u opnemen. Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met ons, mocht u vragen hebben of advies willen. 

Voor zeer dringende therapie gaan wij in de loop van de dag een oplossing bedenken
 

Fysiotherapie online: een video- of telefonisch consult

De therapeuten van Alpha fysiotherapie kunnen telefonisch uw therapie bespreken en de nodige huiswerkoefeningen via e-mail of de ”physiapp” toesturen. Ook kan er een (video) consult plaatsvinden. Uw zorgverzekeraar heeft deze vorm van behandeling goedgekeurd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.  

Hoe werkt video of telefonisch consult?

Bij het telefonische consult zal de therapeut u op uw huisnummer of 06-nummer bellen om de status van uw behandeling te bespreken, uw huidige klachten en de voortgang van de behandeling. U kunt daaropvolgend huiswerkoefeningen krijgen via de physiapp of via de e-mail.

We begrijpen dat u vragen heeft over een behandeling in de vorm van een video- of telefonisch consult. Uw therapeut kan u alles uitleggen. Bent u nog niet onder behandeling bij ons? Dan neemt u contact op met een Alpha fysiotherapie-praktijk bij u in de buurt. We informeren u dan graag verder.

19-03-2020

Fysiotherapeuten gaan door met behandelen

Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

Denk aan bijvoorbeeld trauma’s, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Fysiotherapeuten dienen bij noodzakelijke zorg maximaal gebruik te (kunnen) maken van triage en behandeling op afstand (telefonisch consult, videoconsult en e-health programma’s). Om dat mogelijk te maken overleggen we verder met de zorgverzekeraars. Voor eventuele fysiotherapeutische behandeling van besmette patiënten worden speciale plekken (Regionaal Overleg Acute Zorg) ingericht.

Wilt op de hoogte gehouden worden schrijf u dan in op onze nieuwsbrief

15-03-2020

Aan al onze gasten

Graag informeren wij u over onze dienstverlening op de praktijken in verband met het coronavirus (COVID-19). Zoals u van uw vertrouwde fysiotherapiepraktijk kunt verwachten, gaan wij uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze gasten en onze therapeuten. Alpha fysiotherapie volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Onze praktijkenblijven vooralsnog open, alle een op een behandelingen kunnen gewoon doorgaan, mits u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Ook wanneer u langer dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest en geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten heeft, kan uw behandeling gewoon doorgaan. 

Alle sportactiviteiten in groepsverband worden afgelast.

Mocht uw vertrouwde therapeut niet aanwezig kunnen zijn, dan wordt u daar persoonlijk over geïnformeerd. Er wordt dan samen met u naar een andere oplossing gezocht. Fysiotherapie op afstand Mocht u niet naar de praktijk kunnen komen, dan is doorgang van uw fysiotherapie nog steeds mogelijk. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of via de app ‘physitrack’ toesturen. Deze vormen van afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Ook fysiotherapie aan huis kan gewoon doorgaan, mits u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Een van onze fysiotherapeuten komt bij  u thuis langs om te behandelen. 

Hygiënemaatregelen In uw praktijk wordt extra aandacht besteed aan hygiëne, volgens de richtlijnen van het RIVM:
• Was de handen na contact met desinfecterende zeep of gel;
• Nies en hoest in de elleboog;
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg;
• Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen. Wij verwelkomen u uiteraard nog  steeds met een glimlach;
• Raak zo min mogelijk uw gezicht aan, en dan met name ogen, neus en mond;
• Wij reinigen onze apparaten extra om zo onnodige besmetting te voorkomen.

We verzoeken u vriendelijk om uw eigen handdoek mee te nemen naar de behandeling. 

Heeft u vragen over uw behandeling of twijfelt u of u kunt komen? Neem contact op met ons en wij helpen u graag. 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de Vragen & Antwoorden pagina van het RIVM  of neem dan contact op met de lokale GGD.

Met sportieve groet, Team Alpha

Tel: 0345-681645 of 0344-641787
mail:
info@alphafysiotherapie.nl

Wilt op de hoogte gehouden worden schrijf u dan in op onze nieuwsbrief