Gefocusseerde of radiale shockwave

Gefocusseerde of radiale shockwave

FSTW of RSWT therapie?

Is deze therapie iets voor mijn klacht? Die vraag beantwoorden wij u graag na een intake. Door jaren ervaring, weten wij vaak in combinatie met echografie snel een diagnose te stellen.

Wij hebben geen wachttijden en rekenen geen extra kosten. Wij beschikken over alle twee de apparaten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de toepassing van shockwavetherapie effectief is. Doordat traditionele therapieën in sommige gevallen niet het gewenste effect hebben, wordt shockwave therapie als een waardevolle behandelmethode gezien.

Wat zijn de verschillen tussen FSWT en RSWT?

Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen gefocusseerde shockwave therapie (FSWT) en radiale shockwave therapie (RSWT)?

Internationaal worden zowel radiale als gefocusseerde shockwave-apparaten gebruikt. De meeste wetenschappelijke evidentie over shockwavetherapie is toegespitst op de gefocusseerde variant. 

Gefocusseerde shockwave therapie (FSWT) is de oorspronkelijke vorm van shockwavetherapie en kent al een langer bestaan dan de radiale variant.

Ook bij radiale shockwave therapie (RSWT) is er echter sprake van een stijgend aantal publicaties. Dit zien we terug in het gebruik van radiale shockwave therapie.

De techniek bij radiale shockwave therapie, waarbij de energie wordt opgewekt door luchtdruk of een electromagnetisch veld, is voordeliger in vergelijking met gefocusseerde shockwave therapie, waardoor de meeste fysiotherapeuten starten met de radiale variant.

Bij Alpha fysiotherapie beschikken we over alle twee de apparaten.

shockwave
Shin splint shockwave
Is shockwave onzin?

Nee, shockwave is zeker geen onzin, wel bestaan er een hoop onzin verhalen over shockwave

Zijn er verschillen tussen FSTW en RSTW

Ja, de verschillen zijn best groot FSTW kan veel dieper en met veel meer impact behandelen, waar RSTW oppervlakkig ook heel goede resultaten levert.

Is shockwave pijnlijk?

Ja, shockwave kan even pijnlijk zijn

Wat is FSTW?

FSTW staat voor gefocusseerde shockwave therapie

Wat is RSTW?

RSTW staat voor radiale shockwave therapie

Wat is ESTW

ESWT staat voor extracorporal shockwave therapie, dit is een verzamelnaam voor alle soorten shockwave.