Fysio fitness

Fysio fitness

Wat is fysio fitness?

Fysio fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt persoonlijke begeleiding tijdens de oefeningen van een fysiotherapeut zodat u verzekerd bent van de juiste uitvoering van de oefeningen. Net als bij fysiotherapie willen we wanneer u begint bij ons graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat en met welke klachten u eventueel kampt. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen. Met de juiste inschatting van uw niveau kunnen we de juiste fysiotherapie oefeningen voor u uitzoeken zodat we zeker weten dat de training die u bij ons volgt effectief is.

Vervolgens stellen wij een persoonlijk fysiotherapie oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals personal training bespreek dit met uw fysio. Fysiotherapeutische fitness is geen personal training zoals veel mensen denken. Bij personal training stelt uw personal trainer een op maat gemaakt trainingsschema op met bepaalde doelen die u wilt behalen. Deze doelen kunnen een bepaald gewichtsverlies zijn, conditie opbouwen en/of spiermassa opbouwen. Dit zijn niet de doelen waar het om gaat bij fysiotherapie fitness. Gewichtsverlies, conditie en/of spiermassa opbouwen kunnen bij fysiotherapeutische fitness voorkomen omdat u uiteraard bezig bent met sporten maar de doelen zijn bij fysiotherapie fitness gericht op het verhelpen van lichamelijke klachten. Hierin verschilt fysiotherapie fitness met personal training. Tijdens fysiotherapie fitness is er altijd een fysiotherapeut in de zaal om u eventueel te begeleiden tijdens uw oefeningen of wanneer u vragen heeft.

Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (chronische) lage rugklachten
  • (chronische) knieklachten
  • (postoperatieve) revalidatie
  • schouder- en nekklachten
  • sportspecifieke revalidatietraining
  • hart- en vaat ziekten

Als aanvulling op de fysiotherapie wordt ook regelmatig gebruikt gemaakt van fitness. Tijdens fitness komt u met uw lichaam in beweging en sporten, in wat voor mate dan ook, is goed voor het lichaam. Tijdens het sporten komen uw spieren in beweging en worden deze soepeler. Het sporten verminderd daarmee de pijn en tijdens het sporten worden uw spieren sterker zodat deze meer belasting aan kunnen en er minder snel lichamelijke klachten ontstaan. Het sporten is hiermee een fantastische aanvulling op uw fysiotherapie.

Fysio Fitness

Wat is het doel van fysio fitness?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij pati├źnten met chronische lage rugpijn.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut of de assistent hiervan. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis gemaakt worden. Bij ons leer je een goede deadlift of een Russian twist te maken en op een juiste manier bezig te zijn met krachttraining. Het sporten in onze fysiotherapie praktijk zal u helpen bij uw klachten en wellicht de gang naar fysiotherapie onnodig maken.

Daarnaast hebben wij ook online programma’s beschikbaar op de online fysiotherapie pagina.

Fysiotherapeutische fitness is geschikt voor mensen met een fysiek probleem waarbij het zinvol is om de fysieke conditie te verbeteren door middel van sporten zodat u de klachten beter de baas kunt en de kans op terugval enorm verminderd door het verbeteren van de fysieke conditie.

Wanneer kan ik voor fysiotherapie langskomen?

Ervaart u lichamelijke klachten waarvan u acht dat deze met fysiotherapie of in dit geval met fysiotherapeutische fitness kunnen worden verholpen? Wilt u graag sporten onder begeleiding in onze fysiotherapie praktijk? U bent bij onze fysiotherapie praktijk van harte welkom. Er is in Beesd, Ochten, Culemborg, Utrecht, Zaltbommel en Dodewaard iedere dag fitness, in ochtend- middag- en avonduren. Tijdens deze uren is er altijd een fysiotherapeut aanwezig voor al uw vragen met betrekking tot uw trainingsschema. Voor meer info kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645.

Geïnteresseerd in fitness?

Kom dan (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fitness rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar. Vraag naar de kosten. Ook voor bedrijfsfitness zijn er mogelijkheden.