Fysio fitness

Fysio fitness

Wat is fysiofitness?

Wanneer u begint bij ons willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen.

Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals personal training bespreek dit met uw fysio.

Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (chronische) lage rugklachten
  • (chronische) knieklachten
  • (postoperatieve) revalidatie
  • schouder- en nekklachten
  • sportspecifieke revalidatietraining
  • hart- en vaat ziekten
Fysiotherapie_dodewaard

Wat is vaak het doel?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij pati├źnten met chronische lage rugpijn.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut of de assistent hiervan. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis gemaakt worden. Bij ons leer je een goede deadlift of een Russian twist te maken.

Daarnaast hebben wij ook online programma’s beschikbaar op de online fysiotherapie pagina.

Wanneer kan ik hiervoor langskomen?

Er is in Beesd, Ochten, Culemborg, Utrecht, Zaltbommel en Dodewaard iedere dag fitness, in ochtend- middag- en avonduren. Voor meer info kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645.

Geïnteresseerd?

Kom dan (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fitness rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar. Vraag naar de kosten. Ook voor bedrijfsfitness zijn er mogelijkheden.