Fysio fitness

Fysio fitness

Wat is fysiofitness

Wanneer u begint bij ons willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen.

Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals personal training bespreek dit met uw fysio.

Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (chronische) lage rugklachten
  • (chronische) knieklachten
  • (postoperatieve) revalidatie
  • schouder- en nekklachten
  • sportspecifieke revalidatietraining
  • hart- en vaat ziekten
Fysiotherapie_dodewaard

Wat is vaak het doel?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij pati├źnten met chronische lage rugpijn.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut of de assistent hiervan. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.
Tevens kan een oefenprogramma voor thuis gemaakt worden.

Wanneer kan ik hiervoor langskomen?

Er is in Beesd, Ochten, Culemborg en Dodewaard iedere dag fitness, in ochtend- middag- en avonduren. Voor meer info kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645.

Wat zijn de kosten?

Voor fitness vragen we 37,50.- per maand. Hiervoor mag u onbeperkt komen sporten. Begeleiding is alleen aanwezig tijdens aangegeven uren. U kunt ook kiezen voor duo of personal training. Daarnaast bieden we ook small group trainingen aan.

Geïnteresseerd?

U kunt altijd (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fitness rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar.