Fysio fitness

Wat is fysiofitness

Wanneer u begint met fysio fitness willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen.

Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten.

Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals personal training bespreek dit met uw fysio.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (chronische) lage rugklachten
  • (chronische) knieklachten
  • (postoperatieve) revalidatie
  • schouder- en nekklachten
  • sportspecifieke revalidatietraining
  • hart- en vaat ziekten
Medische training of fysio fitness

Wat is het doel van fysio fitness?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.
Tevens kan een oefenprogramma voor thuis opgebouwd worden.

Wanneer is er fysio fitness?

Er is in Beesd iedere dag fitness, in ochtend- middag- en avonduren. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645.

Wat kost fysio fitness?

De kosten voor fitness bedragen €37,50.- per maand. Hiervoor mag u onbeperkt komen sporten. Begeleiding is alleen aanwezig tijdens aangegeven uren. U kunt ook kiezen voor duo of personal training. Daarnaast bieden we ook small group trainingen aan.

Geïnteresseerd in fitness?

U kunt altijd (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fysiotherapie rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar.