Hardloopclinics

Alpha fysiotherapie verzorgd hardloopclinics in samenwerking met topatleet Jelmer van der Linden.

Tijdens een clinic krijgt u antwoorden op de volgende vragen: Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding?

Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten?

Verrijk jezelf met een loopclinic en/of workshop en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring. Regelmatig zijn er clinics die op verschillende plaatsen in het land worden aangeboden. Deze zijn kosteloos.

Informatie loopclinics

Voor meer informatie en deelname kunt u zich hier aanmelden of een mailtje sturen naar loopclinic@alphafysiotherapie.nl

Hardlopen is een sport waarvan we te makkelijk denken dat iedereen het kan. Het is namelijk ons natuurlijke bewegingspatroon. Echter zijn we door ons “zittend” bestaan en door het dragen van onze over-beschermende schoenen te ver verwijderd geraakt van dit natuurlijke loopmechanisme.

Hardloop blessures

Om geen blessures te ontwikkelen is het dus van belang om de juiste looptechniek aan te leren. Wij raden dan ook altijd aan om een clinic of workshop te volgen voordat u van plan bent om in de schoenen te springen en weg te rennen.

Over Jelmer zelf

Mijn naam is Jelmer van der Linden, geboren in het jaar 1996 in Culemborg. Als klein jongetje werd ik al lid van Atletiekvereniging Statina. Later is hier nog een tweede sport bijgekomen, namelijk voetbal bij  Fortitudo (momenteel Focus07).

Ik kon aardig overweg met een bal, maar het werd al snel duidelijk dat ik rennen het liefst deed. Tot mijn 12de heb ik altijd alle onderdelen beoefend binnen de atletiek.

Pas toen ik besloot te stoppen met voetballen ben ik aangesloten bij de Mila-selectie groep binnen AV Statina onder leiding van Gerard Smit (PR: 2:16 uur op de marathon).

Mede door zijn goede begeleiding heb ik een hele stabiele en blessurevrije jeugd gehad, wat hardlopen betreft. Onze gezamenlijke baantrainingen bestonden voornamelijk uit extensieve tempo’s met doel om op langere termijn beter te worden.

In mijn junioren periode heb ik meerdere nationale medailles weten te behalen, waaronder tweemaal goud op de 1500m. Na het winnen van de Jaarbeurs Utrecht 1km werd ik uitgenodigd om mee te trainen bij het Regio Trainings Centrum in Vught onder leiding van Tonnie Dirks.

Op mijn 16e werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik overgestapt van trainer naar Tonnie.