Hardloopclinics

Hardloopclinics

Alpha fysiotherapie verzorgt hardloopclinics in samenwerking met topatleet Jelmer van der Linden.

Tijdens een clinic krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik blessurevrij lopen?
  • Hoe kan ik lichter en meer ontspannen lopen?
  • Wat is een goede lichaamshouding?
  • Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting?
  • Hoe maak ik goed gebruik van de zwaartekracht?
  • Hoe gebruik ik mijn voeten beter?

Verrijk jezelf met een loopclinic en/of workshop en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring. Regelmatig zijn er clinics die op verschillende plaatsen in het land worden aangeboden. Deze zijn kosteloos.

Informatie clinics

Voor meer informatie en deelname kunt u zich boven aanmelden of een mailtje sturen naar jelmer of Lucas op info@alphafysiotherapie.nl

Hardloop blessures

Hardlopen is een sport waarvan we te makkelijk denken dat iedereen het kan. Het is namelijk ons natuurlijke bewegingspatroon. Maar door ons “zittend” bestaan en door het dragen van onze over-beschermende schoenen zijn we te ver verwijderd geraakt van dit natuurlijke loopmechanisme.

Om geen blessures te ontwikkelen is het dus van belang om de juiste looptechniek aan te leren. Wij raden dan ook altijd aan om een clinic of workshop te volgen voordat u van plan bent om in de schoenen te springen en weg te rennen.

Over Jelmer zelf

Mijn naam is Jelmer van der Linden, geboren in het jaar 1996 in Culemborg. Als klein jongetje werd ik al lid van Atletiekvereniging Statina. Later is hier nog een tweede sport bijgekomen, namelijk voetbal bij  Fortitudo (momenteel Focus07).

Ik kon aardig overweg met een bal, maar het werd al snel duidelijk dat ik rennen het liefst deed. Tot mijn 12de heb ik altijd alle onderdelen beoefend binnen de atletiek.

Pas toen ik besloot te stoppen met voetballen ben ik aangesloten bij de Mila-selectie groep binnen AV Statina onder leiding van Gerard Smit (PR: 2:16 uur op de marathon).

Mede door zijn goede begeleiding heb ik een hele stabiele en blessurevrije jeugd gehad, wat hardlopen betreft. Onze gezamenlijke baantrainingen bestonden voornamelijk uit extensieve tempo’s met doel om op langere termijn beter te worden.

In mijn junioren periode heb ik meerdere nationale medailles behaald waaronder tweemaal goud op de 1500m. Na het winnen van de Jaarbeurs Utrecht 1km werd ik uitgenodigd om mee te trainen bij het Regio Trainings Centrum in Vught onder leiding van Tonnie Dirks.

Op mijn 16e werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik overgestapt naar Tonnie.

Hardlopers

Janine Sporrel

Daarnaast werkt Alpha fysiotherapie ook samen met Janine Sporrel en haar bedrijf Fit-ing in Vianen. Haar passie ligt in het in beweging brengen en fitter maken van mensen op elk niveau, omdat we geloven dat bewegen mensen gelukkiger, sterker en (mentaal) weerbaarder maakt.

Naast de looptrainingen verzorgt zij ook outdoortrainingen (https://fit-ing.nl/groepslessen) op elk niveau en het Improve your lifestyle programma (https://fit-ing.nl/improve-your-lifestyle).

Indien gewenst is er wekelijks overleg met de fysiotherapeut van Alpha Fysiotherapie om te zorgen dat training en behandeling optimaal op elkaar worden afgestemd.