Medische training of fysio fitness

Wanneer u begint met medische training of fysio fitness willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen. Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. Bij ons kunt u voor maar €37,50.- per maand onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten en weer fit worden.

In sommige gevallen is het beter om een fysiotherapeutisch traject te starten. Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Dit kan in Beesd en Culemborg. In Tiel zijn andere mogelijkheden, bespreek dit met uw fysio.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (chronische) lage rugklachten
  • (chronische) knieklachten
  • (postoperatieve) revalidatie
  • schouder- en nekklachten
  • sportspecifieke revalidatietraining
  • hart- en vaat ziekten
Medische training of fysio fitness

Wat is het doel van de medische training?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting. Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Hoe wordt de medische training toegepast?

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.
Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis opgebouwd worden.

Wanneer is er Fitness

Er is in Beesd iedere dag fitness, in ochtend- middag- en avonduren. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645.

Op de andere locaties zijn er geen groepslessen.

Kosten

De kosten voor fitness bedragen €37,50.- per maand. Hiervoor mag u onbeperkt komen sporten. Begeleiding is alleen aanwezig tijdens aangegeven uren.

Geïnteresseerd?

U kunt altijd (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fysiotherapie rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar.