Shockwave bij hielspoor?

Shockwave is een techniek om klachten van bijvoorbeeld een hielspoor en hielpijn te verminderen. Alleen met speciale oefentherapie zal de klacht helemaal verdwijnen. Shockwave kan worden ingezet om de eerste hevige meestal langdurige pijnklachten te verminderen.

Heeft u al vaker fysiotherapie gehad, met wisselend resultaat, wel of geen oefeningen en loopt u op inlegzolen? Maar nog geen shockwave gehad dan raden wij u aan om een afspraak te maken voor shockwave.

Hoe werkt shockwave bij hielspoor?

De shockwave therapeut kan de bron en het pijngebied door middel van echografie goed vinden, soms is dit niet eens nodig omdat de pijn goed met een vinger aan te wijzen valt. De shockwave van hoog energetische, akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren zo het lijf tot herstel.

Hoe lang duurt shockwave?

Shockwave therapie bij hielspoor neemt ongeveer 20 minuten per behandeling in beslag. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig. De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn en de meeste mensen hebben na de behandeling van shockwave bij hielspoor nog enkele dagen last van napijn.

Voordelen Shockwave bij Hielspoor

Het voordeel is dat een hielspoor operatie op deze manier meestal kan worden voorkomen. Een operatie brengt meer risico’s met zich mee en shockwave kan zonder lokale verdoving worden uitgevoerd. Shockwave heeft niet veel bijwerkingen al kan het wel pijnlijk zijn tijdens een behandeling. 

Er kan een zwelling en roodheid en een doof gevoel op de aangedane plek ontstaan. Je houdt geen littekens aan de therapie over.  Het is veel goedkoper en minder ingrijpend dan een operatie. Je hebt 70% kans dat de pijnklachten  verdwijnen of  verminderen. Echter zal u daarnaast oefentherapie moeten blijven doen.

Dry needling Hielspoor

Dry needling kan voetpijn verminderen mochten daar trigger points aanwezig zijn. Een andere techniek die gebruik maakt van dry needling naalden is EPTE of PNE. Alpha fysiotherapie is een van de weinige praktijken in Nederland die beide technieken aanbied en specialist op het gebied van peesproblematiek.

Zooltjes bij Hielspoor

Zooltjes kunnen zinvol zijn maar echter zijn we geboren zonder inlegzolen. We moeten ons dus afvragen of dit op de lange termijn zinvol is.