Shockwave bij hielspoor

Shockwave bij hielspoor

Helpt shockwave bij een hielspoor?

Shockwave is een techniek om klachten van bijvoorbeeld een hielspoor en hielpijn te verminderen. Alleen met speciale oefentherapie in combinatie met shockwave, zal de klacht, over het algemeen, helemaal verdwijnen. 

Shockwave kan perfect worden ingezet, om snel uw pijn te verminderen. Heeft u al vaker fysiotherapie gehad, met matig resultaat, kreeg u daarbij wel of geen oefeningen en loopt u op inlegzolen?

Maar heeft u nog steeds pijn? Dan is het verstandig om dit te proberen. Bij de meeste mensen slaat dhet, na twee a drie behandeling aan.

Hoe werkt shockwave bij hielspoor?

Ten eerste zal de shockwave therapeut uw bron van de pijn proberen te vinden hiervoor kan hij ook gebruik maken van echografie, maar meestal is een echo niet eens nodig omdat de pijn goed met een vinger aan te wijzen valt.

Dit is zeer kenmerkend voor een peesblessure of het hebben van een hielspoor. Vervolgens zal de therapeut uw gebied met shockwave behandelen. De shockwave verbetert de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Het vermindert uw pijn.

Hoe lang duurt shockwave?

Shockwave therapie bij hielspoor neemt pakweg 20 minuten, of korter per behandeling in beslag. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig, per klacht.

De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn en de meeste mensen hebben na de behandeling van shockwave bij een hielspoor nog enkele dagen last van napijn. Maar in verreweg de meeste gevallen is de pijn direct weg na de behandeling.

Voordelen Shockwave bij Hielspoor

Het voordeel is dat een operatie of injecties op deze manier meestal kunnen worden voorkomen. Een operatie en injecties geven meer risico’s en daarnaast kan shockwave zonder verdoving worden uitgevoerd.

Shockwave kent geen bijwerkingen al kan het wel pijnlijk zijn tijdens een behandeling en geeft het soms blauwe plekjes.

Er kan wat zwelling, roodheid en een doof gevoel op de behandelplek ontstaan. U houdt geen littekens over aan de therapie. Het is veel goedkoper en veel minder belastend dan een operatie.

U heeft ongeveer 70% kans dat de pijn verdwijnt of vermindert. Echter zal u daarnaast oefentherapie moeten blijven doen.

Dry needling Hielspoor

Dry needling kan voetpijn verminderen mochten daar trigger points aanwezig zijn. Een andere techniek die gebruik maakt van dry needling naalden is EPTE of PNE.

Wij zijn een van de weinige praktijken in Nederland die beide technieken kan aanbieden en is specialist op het gebied van peesproblematiek. Ook bij een fasciitis plantaris.

Zooltjes bij Hielspoor

Zooltjes kunnen in sommige gevallen zinvol zijn, zeker voor een korte termijn oplossing. Maar bedenk dat we zijn geboren zonder schoenen en helemaal zonder inlegzolen. We moeten ons dus altijd afvragen of dit op de lange termijn zinvol is.

Het trainen van uw voeten geeft meestal een betere uitkomst maar kost u veel meer tijd. Het dragen van inlegzooltjes en gelzolen kan op de duur zelfs schadelijk zijn voor bijvoorbeeld uw vetkamers in de voetzolen. Vetkamerschade is een probleem dat niet meer terug te draaien is.