Hielpijn?

Een oorzaak van hielpijn kan een peesontsteking zijn. Zo’n peesontsteking kan erg frustrerend zijn. Onderzoekt toont aan dat er geen snelle oplossing is; de revalidatie van een peesontsteking duurt gemiddeld 12 weken. Meestal ontstaat een peesprobleem door een combinatie van factoren, al deze factoren nemen wij mee in het opstellen van een behandelplan.

Een belangrijke stap in de behandeling is het verminderen en/of aanpassen van de belasting! Helemaal niet belasten kan ook schadelijk zijn. Gelukkig zijn de meeste peesontstekingen goed te behandelen door aanpassing van de belasting, in combinatie met oefentherapie. Een injectie met ontstekingsremmende medicijnen heeft bij een tendinopathie meestal geen effect.

Bij Alpha fysiotherapie zijn we instaat om middels echografie binnen in uw voet te kijken. In combinatie met testen en vragen kunnen we zo het beste behandelplan opstellen. Daarnaast zijn de therapeuten van Alpha fysiotherapie op de hoogte van de nieuwste behandeltechnieken zoals EPTE/PNE en shockwave. Ook hierover kunt u informatie krijgen in een van onze vestigingen.