Zoekt u een fysiotherapeut in Bussum? - Alpha Fysiotherapie
Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken
Olger_Leenders

Alpha fysiotherapie Bussum

Lees meer

Huizerweg 54
1402 AD, Bussum

0345 - 68 16 45 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

Op afspraak

 • Wetenschappelijk bewezen
 • Deskundig
 • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
Hele ster Hele ster Hele ster Hele ster Halve ster
9,4

Ons team in Bussum

Olger Leenders

Olger Leenders

Manueelthearpeut

 • Manueeltherapie
 • Dry needling
 • Coaching NLP

Specialisme

 • Wervelkolom specifieke problemen
 • Dry needling

Locaties

 • Beesd
 • Utrecht
 • Bussum

Fysiotherapie in Bussum

Hier beschikken wij over een zeer ervaren fysio/ manueel therapeut. Of hij de beste is zal van persoonlijke voorkeur afhangen. Wij vinden Olger in ieder geval een topper.

De manueel therapeut heeft naast zijn opleiding fysiotherapie nog een master gedaan. Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm die met de handen wordt geleverd in plaats van met een apparaat of machine. 

manueel_therapie

Wat doen wij in Bussum?

Onze ervaringsdeskundige op het gebied van gewrichten biedt begeleiding in uw revalidatie door middel van verbetering in gewrichtsfunctie en houdingscorrecties. Olger zal voornamelijk klachten in rug, nek en hoofd behandelen.

Wat zijn de effecten van manueel therapie?

Meestal zijn de effecten van manuele therapie direct voelbaar en meetbaar, u kunt beter bewegen, makkelijker functioneren en wordt u minder belemmerd in uw dagelijkse activiteiten.

De manueel therapeut beoordeelt per patiënt of manuele therapie van toepassing dient te zijn. In overleg met de patiënt kunnen dan manuele technieken worden toegepast. Daarnaast zijn ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van problemen van de wervelkolom om pijn te verminderen en een juiste houding te verkrijgen. 

Vaak heeft het geen zin om de symptomen die u ervaart te behandelen zonder de onderliggende oorzaak van de pijn te behandelen. Manuele technieken worden gecombineerd met advies, rekoefeningen, en advies over lichaamsbeweging, houding en veranderingen in levensstijl.

Hoofdpijn

Hoofdpijnklachten zijn veel voorkomende klachten, ze kunnen ontstaan door verhoogde spierspanning of het slechter bewegen van nekgewrichten. Specifieke testen zijn nodig om de juiste diagnose hiervoor te stellen.

Naast het verbeteren van het functioneren van uw gewrichten, geeft de manueel therapeut ook advies over houding, sporten en dagelijkse activiteiten. Naast hoofdpijnklachten kunt uw ook denken aan lage rugklachten bij het bukken of juist opstaan vanuit een stoel.

Onze praktijk zit in het Heart House aan de Huizerweg 54. Op de 1ste etage op nummer 2.15a.

Is manuele therapie veilig?

Vele studies tonen aan dat manuele therapie veilig en effectief is voor uw wervelkolom en of andere gewrichten. Ze bieden zachte en effectieve zorg.

Onze combinatie van manuele behandelingen, grondig onderzoek en geïndividualiseerde revalidatieprogramma’s stelt ons in staat geweldige resultaten te behalen.

rug

We kunnen u goed helpen met:

 1. Wervelkolommobilisaties, manipulaties en aanpassingen om zenuwirritatie te verminderen
 2. Behandeling van stijve gewrichten
 3. Active Muscle Release, massage en Trigger Point Therapy
 4. Rekken en versterken van lichaamsbeweging en revalidatie
 5. Dry needling

Veel therapeuten benaderen het herstel van de functie nu echter vanuit een ander perspectief. Deze therapeuten zijn geïnteresseerd in waarom een ​​spier niet goed functioneert en beschouwen rugoefeningen niet als de manier van herstel, maar als aanvulling. 

Wij kunnen bijvoorbeeld proberen de juiste lumbale gewrichtsfunctie te beinvloeden of om het piriformis-syndroom te behandelen in plaats van de piriformis-spier direct te manipuleren door middel van oefening.

Bij manuele therapie gebruiken beoefenaars hun handen om druk uit te oefenen op spierweefsel en gewrichten te manipuleren in een poging om rugpijn veroorzaakt door spierspasmen, spierspanning en gewrichtsdisfunctie te verminderen.

Manuele therapie en DTF

U kunt worden doorverwezen voor fysiotherapie door uw huisarts, een orthopedisch chirurg of een andere arts. Maar de meeste mensen komen via directe toegang waardoor patiënten hulp bij lage rugpijn kunnen zoeken bij een erkende fysiotherapeut zonder om een ​​schriftelijke verwijzing te vragen.

Manuele therapie kan pijnverlichting bieden bij acute en chronische rugpijn

Manuele therapie kan nuttig zijn voor de behandeling van gewrichten die onvoldoende mobiliteit en bewegingsvrijheid hebben bij bepaalde aandoeningen van het bewegingsapparaat. 

Hoewel uitgebreide klinische onderzoeken nog niet zijn uitgevoerd op alle gebieden van manuele therapie, ondersteunen beperkte klinische gegevens en patiëntrapporten de bewering dat manuele fysiotherapie effectief kan zijn bij het verlichten van rugpijn voor bepaalde patiënten.

 • ten eerste: werken met zacht weefsel , inclusief massage, waarbij druk wordt uitgeoefend op de zachte weefsels van het lichaam, zoals de spieren. Deze druk kan helpen de spieren te ontspannen, de bloedsomloop te vergroten, littekenweefsel af te breken en pijn in de zachte weefsels te verlichten.
 • ten tweede: mobilisatie / manipulatie , waarbij bewegingen met variërende snelheid (langzaam tot snel), kracht (zacht tot krachtig) worden gebruikt om botten en gewrichten te stimuleren.

Dry needling Bussum

Wat is Dry Needling?

Dry needling wordt al meer dan 15 jaar in de fysiotherapie wordt gebruikt, wordt het nu steeds populairder. Dry needling gebruikt dunne, stevige naalden om triggerpoints of harde “knopen” in een spier te behandelen en om spierpijn te verminderen en de functie ervan te verbeteren. 

De naald zorgt vervolgens voor een spiertrekkingsreactie, waardoor de hersenen de spier kunnen ‘resetten’ naar een normale rusttonus. Dit zal het vermogen van de spier om te ontspannen en samentrekken te verbeteren, wat helpt bij uw pijnverlichting.

Behandeling met dry needling

Pijnproblemen die behandeld kunnen worden;

Wat zijn de voordelen van Dry Needling?

 1. Vermindert pijn en stijfheid
 2. Verbetert de mobiliteit
 3. Verbetert de spierfunctie

Wat zijn de bijwerkingen?

Dry needling is een veilige behandeling voor pijnverlichting. De bijwerkingen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Maar de meest voorkomende bijwerking is tijdelijke pijn en kleine blauwe plekken.

Wie doet dit?

Bij ons voeren we dry needling uit als onderdeel van een behandelplan, waaronder therapeutische oefeningen, manuele therapie, functionele training en andere vormen van therapie. 

Als u denkt dat dry needling voor u geschikt is, bel dan vandaag nog om uw afspraak te maken.

F.A.Q.

Heb ik een verwijsbriefje nodig?

Nee, er is geen verwijsbriefje nodig

Is de praktijk weer open na corona?

Ja, u kunt gewoon en veilig naar ons toe gaan

Wat zijn de kosten voor fysiotherapie?

Als u goed bent verzekerd kost het u verder niks extra