Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha fysiotherapie Culemborg Terweijde

Waar vind ik de beste fysio in Culemborg?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te kijken welke fysiotherapeut waarin is gespecialiseerd en waar u last van heeft. In Culemborg Terweijde kunt u bij Alpha fysiotherapie snel terecht voor het volgende:

Daarnaast kunt u denken aan revalidatie vanwege long- en hartproblemen. Of aan revalidatie na een operatie. Maar ook voor handtherapie bent u bij ons in goede handen 😉 Voor bekkenbodem of kinder-fysiotherapie in Culemborg kunt u beter naar een andere praktijk gaan.

In Culemborg hebben wij ook nog een vestiging voor fysiotherapie op de De Kaapstraat. Ook hier kunt u voor verschillende klachten terecht.

Rugpijn?

Alpha fysiotherapie in Terweijde heeft het zorgplan rugpijn ingekocht.
Het Zorgplan Rugpijn is een geprotocolleerd programma. Ontwikkeld door professionals op het terrein van rugproblemen en biedt u de best mogelijke zorg voor uw rug.

De behandeling van het Zorgplan Rugpijn is toegesneden op de ernst van uw rugpijn en biedt u de beste garantie op een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en in de toekomst. Met het Zorgplan Rugpijn kunt u rekenen op goede en vertrouwde zorg waarmee u verder komt.

Waar vind ik het rugcenrum Culemborg?

U kunt het rugcentrum vinden in Terweijde, Alpha fysiotherapie heeft hier zijn rugcentrum op de Martin Luther King gevestigd. Wij hebben hier de apparatuur en ervaring om uw rugklachten op een leuke manier te verhelpen. Ongedwongen en professioneel. Uiteraard werken we hier met het zorgplan.

Schouderpijn?

Veel van onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in schouderpijn en andere klachten aan de schoudergordel. Wil tu weten wat wij voor u kunnen doen dan ontmoeten wij u graag in een van onze praktijken.

Fysiotherapie voor Hand- en Pols in Culemborg?

Gaan het wringen van een doekje ven niet meer, is het snijden van uw brood niet meer leuk? Bij Alpha fysiotherapie werkt een gespecialiseerde handfysiotherapeut. Pamela (de handfysiotherapeut) werkt vaak nauw samen met de huisarts, plastisch chirurg, orthopeed en andere medische specialisten. Omdat haar lijntjes kort zijn kan ze u vaak, beter en sneller helpen met uw probleem.

Handfysiotherapie Culemborg

Eenvoudige alledaagse bezigheden als naar het toilet gaan, schoonmaken en het opendraaien van de kraan, zijn plotseling niet meer zo eenvoudig. Behandeling door onze handfysiotherapeut biedt verlichting en leidt in veel gevallen tot optimale genezing.

Samen met u bekijkt handfysiotherapeut Pamela van Nieuwaal wat er nodig is om uw hand, of de aan uw hand gerelateerde klachten, zo goed mogelijk te laten genezen. Ook leert zij u uw hand opnieuw te gebruiken met als doelstelling dat u de alledaagse bezigheden, sport, musiceren en/of uw werk weer kunt oppakken.

Handfysiotherapie is geschikt voor

 • Fracturen
 • Luxaties, instabiliteit
 • Vingerletsels
 • Peesletsels
 • RSI
 • Tenniselleboog of golverselleboog
 • Artrose
 • carpaal tunnel syndroom
 • Combinaties van polsklachten, elleboogklachten en schouderklachten

Handfysiotherapie snel inzetten

Als u kiest voor een snelle behandeling door de handfysiotherapeut is de kans groot dat u minder vaak en minder lang voor uw klacht behandeld hoeft te worden. U kunt daardoor weer sneller aan het werk. Voor de behandeling van handletsels en handaandoeningen kunt u zonder verwijsbrief per direct bij onze praktijk in Culemborg terecht.

Moet ik een klik hebben met mijn fysio?

Soms is het belangrijk dat u een klik heeft met een bepaalde fysio, echter is dit geen garantie op goede therapie. De laatste jaren is de manier van het geven van fysiotherapie veel opgeschoven van passief naar actief. Er is steeds meer bewijs gevonden dat actieve therapie meer effect heeft, zeker op de lange termijn.

Omdat wij in Culemborg wat oude praktijken hebben overgenomen die nog veelal op de oude manier behandelden. Trachten wij hier wat verandering in te brengen en over te stappen van de passieve vorm naar de actieve vorm.

Wat is de waarde van actieve fysiotherapie?

Grofweg kunt u de behandelingen in twee groepen verdelen. Veel bekende vormen van therapie als manuele therapie, osteopathie en chiropractie vallen onder passieve therapie. U wordt door een therapeut, meestal goed, onder handen genomen.

Dit levert vaak een lekker en ontspannen gevoel. Deze vorm van therapie kan effectief zijn maar levert in de loop van de tijd weinig op. Liever heeft u een oplossing voor langere tijd. Bij Alpha fysiotherapie kiezen we daarom liever voor een combinatie van actief met passief.

De passieve therapie moet de actieve ondersteunen. Laat ik een voorbeeld geven. Stel u heeft rugpijn, dan kunt u eerste bij de manueel therapeut terecht die kan kijken of rug nog goed beweegt, eventueel kan hij of zij ook nog dry-needling toepassen om uw spieren te laten ontspannen.

Daarna is het belangrijk om uw spieren weer sterk te maken deze hebben vaak een tik te verduren gehad. Door deze tik kunnen uw rugspieren verzwakt geraakt zijn. Uw fysiotherapeut kan u de juiste oefeningen geven om deze spieren weer aan te sterken.

Waar parkeer ik?

Binnen onze praktijk zijn bijna alle specialisaties van de fysiotherapie vertegenwoordigd. Samen met u werken wij aan uw herstel, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten af komt. Wij zijn goed bereikbaar en er is gratis parkeerruimte beschikbaar.

Welke fysio behandelt aan huis in Culemborg?

Als het nodig is geven wij behandelingen bij u thuis. Zo werken wij samen met huisartsen. De buurtzorg en specialisten in verschillende klinieken en ziekenhuizen in rondom Culemborg. U bent van harte welkom voor al uw dagelijkse fysiotherapeutische vragen.

U bent natuurlijk ook van harte welkom op een van onze andere locaties:

Waar zit de fysiotherapie in Culemborg?

Wij hebben een praktijk op de Martin Luther King en op de Kaapstraat Fysio_culemborg

Wat kost fysiotherapie?

De kosten voor een behandeling kunnen verschillen. Maar voor een normale behandeling fysiotherapie betaald u zo’n 33 euro

Vergoed mijn verzekering fysiotherapie?

Onze praktijk heeft contracten met allen verzekeraars. Als u een aanvullen pakket heeft dan worden uw behandelingen in meeste
Gevallen gewoon vergoed.

verzekeraars_fysio

Voor welke behandeling moet ik bij Alpha fysiotherapie zijn?

Handfysiotherapie
Manueel therapie
Sport fysiotherapie
Echografie
Shockwave
Rug klachten
Revalidatie

Wat is het telefoonnummer van de fysio?

U kunt bellen met: 0345- 53 14 08 of uw gegevens achterlaten op info@alphafysiotherapie.nl

 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Deskundig
 • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9.2,