Medische Training of Medische fitness

Medische training of medische fitness (MT) neemt in onze centra al jaren een belangrijke plaats in. In de MT kunt u sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit kan u doen om gewoon lekker te sporten maar ook ter voorkoming van klachten, in aanvulling op de fysiotherapie behandeling of na de fysiotherapie behandeling om optimaal in conditie te komen. Het is de manier van sporten en trainen waarbij kwaliteit en persoonlijke begeleiding voorop staan. Deze manier van trainen en de sfeer zijn duidelijk anders dan in het fitnesscentrum. Met subtiele bewegingen, andere gewichten en specifieke aanwijzingen kan u, met een individueel voor u opgesteld trainingsprogramma, werken aan fitheid, gezondheid of herstel.

medische training

medische fitness

 

Doel Medische training therapie

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Met de MT maken we het voor iedereen mogelijk om te sporten onder een begeleiding van een fysiotherapeut. Wilt u op een ontspannen manier sporten of trainen ter verbetering van de houding en beweging, uw fitheid en conditie of uw kracht en lenigheid, dan kan de MTT u daarbij helpen.

 

Werkwijze Medische training therapie

Uw persoonlijke sport/trainingsprogramma wordt samengesteld aan de hand van een intake. In de intake komen de volgende punten aan de orde:

  1. Uw persoonlijke doel van de training.
  2. Eventuele klachten en aandoeningen kunnen besproken worden zodat daarmee rekening gehouden kan worden in het programma.
  3. Eventueel een fysiotherapeutisch onderzoek en/of een conditietest.

Aan de hand van deze intake wordt er een individueel programma samengesteld. Na een inleer periode kan u zelfstandig trainen onder het toeziend oog van een fysiotherapeut. Tussentijds vinden er uiteraard evaluaties en hertesten plaats om de voortgang te meten en uw programma bij te stellen.

 

Voor wie is Medische training therapie

De mensen die bij ons trainen zijn in twee groepen te verdelen:

  • Patiënten die in (fysiotherapeutische) behandeling zijn of een behandelsessie achter de rug hebben en willen doorgaan met trainen onder begeleiding. Op die manier verhogen zij hun belastbaarheid en voorkomt men herhaling van klachten.
  • Mensen die op eigen initiatief bij ons in het MT programma willen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Op deze manier kan u op een ontspannen manier en met professionele begeleiding sporten/trainen.

In zijn algemeenheid geldt dat jong en oud, met of zonder klachten, kan sporten/trainen in de MT ter verbetering van houding en beweging en de algehele fitheid en conditie. Specifieke trainingen zijn er voor:

  • Chronische rug- en nekklachten
  • Specifieke knie-, heup- en schouderklachten
  • Conditievermindering
  • Diabetes / COPD/ nierinsufficiëntie
  • Chronische vermoeidheid / Burnout