Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

“Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer van Alpha!”


Lente nieuwsbrief

De afgelopen tijd is Alpha wat verder gegroeid! zo hebben we in januari een prachtige locatie overgenomen in Zaltbommel van Freek van de Donk en in april hebben we twee locaties overgenomen in Utrecht van Erica Lazonder. Uiteraard hebben wij hierbij het personeel overgenomen en daar zijn we enorm trots op.

De aankomende tijd zullen we hard blijven werken aan kwaliteit en continuïteit op alle vestigingen, zoals dat van ons verwacht mag worden. Bij een overname horen veranderingen en wij begrijpen dat dit soms ook tot vragen kan leiden. We horen dit graag, dus blijf er niet mee rondlopen.

Covid Q&A

In de afgelopen jaren zijn er helaas veel mensen die langdurige klachten opgelopen hebben door covid. Ook wij krijgen hierover veel vragen. Wij hebben een mooie Q&A gevonden, die we graag met u delen. Deze Q&A kunt u hier vinden.

Artrose groepen

Artrose is een aandoening van de gewrichten, vaak van de heup, knie, schouder en hand. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders hebben artrose in deze gewrichten. Artrose tast het kraakbeen aan en ook allerlei andere structuren in en rondom het gewricht, zoals het bot en de spieren.

Vaak krijgt u te horen dat er niks aan te doen is. Genezing is vooralsnog niet mogelijk, maar er is wel degelijk iets aan te doen!

Vanuit Alpha bieden wij nu de mogelijkheid om onder begeleiding van een Fysio/Oefentherapeut, in groepsverband, op een gecontroleerde manier uw lichaam te bewegen. De groepslessen zijn bedoeld om uw spieren te versterken, ervoor te zorgen dat u minder stijfheid ervaart in het lichaam en om aan uw conditie te werken. De trainingen kunnen er voor zorgen dat het nemen van een prothese uitgesteld kan worden, maar zorgen er ook voor dat herstel na een operatie sneller verloopt.

De frequentie van training (1 of 2 x per week) is afhankelijk van de beginsituatie van de deelnemer. De trainingen worden gegeven in; Beesd, Culemborg, Ochten, Zaltbommel en Utrecht (JvG) De kosten voor dit beweegprogramma kunnen, wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie, (deels) bij de zorgverzekering gedeclareerd worden.

Voor meer informatie over de groepen, of als u wilt weten of de groep aansluit bij uw klachten, kunt u contact opnemen met Juul of Deborah

Wilt u weten waar u in het dagelijks leven tegenaan kunt lopen en hoe u daarmee om kunt gaan? lees dan hier verder.

Dry Needling

We krijgen nog vaak de vraag of dry needling pijnlijk en/of gevaarlijk is. Graag geven we daarom nog wat informatie.

Bij Dry Needling worden dunne naaldjes door een therapeut direct in een spier geprikt. Hierdoor kun je een spier heel goed laten ontspannen. En zoals we allemaal weten, zijn stijve, stramme en vooral harde spieren de oorzaak van veel verschillende pijnklachten. Het helpt goed tegen hoofdpijn, door bijvoorbeeld harde spieren in de nek, een tenniselleboog of diverse vormen van rugpijn.

Dry Needling is, als dit wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd therapeut, ongevaarlijk. Bij Alpha zijn vrijwel alle therapeuten opgeleid om veilig Dry Needling toe te passen. Nog geen ervaring? Ervaar het dan zelf ook en maak een afspraak.

Oudere nieuwsbrieven

Nieuwsbrief van 18-05-2021

Yes!! De sportscholen mogen eindelijk weer open vanaf woensdag 19 mei! Wat betekend dit voor Alpha Fitness? Dit betekent dat we weer mensen binnen mogen ontvangen om te komen sporten. We zullen ervoor zorgen dat jullie weer veilig bij ons terecht kunnen. 

 • 1,5 m wordt (vanzelfsprekend) gewaarborgd 
 • Alle apparaten en materialen worden na gebruik ontsmet 
 • Mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de fitnesszaal. Tijdens het trainen en wisselen van een apparaat hoef je geen mondkapje te dragen 
 • Kleedkamers en douches mogen nog niet gebruikt worden 
 • Neem zelf een handdoek en drinkfles mee 

Volgens de regels van het RIVM mag er binnen individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand worden gesport. Grotere groepslessen zijn nog niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De groepslessen blijven daarom nog buiten.  

Daarnaast moet er een tijdsblok gereserveerd worden om te komen sporten via de Virtuagym app of via de website. Doe dit optijd, want VOL=VOL. We werken in tijdsloten van 60 minuten.

Heeft u nog geen account of heeft u vragen hierover? Neem contact met ons op via: info@alphafysiotherapie.nl of bel naar 0345- 681645. Wilt u geen gebruik maken van ons online roostersysteem dan is het nog steeds mogelijk om een afspraak telefonisch of via de mail in te plannen.  

Corona revalidatie

Heeft u na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine gezeten, komt u uit het ziekenhuis of van de intensive care? Weet dan dat Alpha Fysiotherapie voor u een specifiek behandeltraject heeft ontwikkeld die vergoed wordt door uw zorgverzekering. (vraag nar de voorwaarden)

Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op uw mogelijkheden en doelen.

Het is van groot belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie zodat u, uw dagelijkse bezigheden weer snel kunt hervatten. Wilt u meer informatie? Bel dan 0345 – 68 16 45

Abonnementen

Per 19-05-2021 ontdooien we de abonnementen. Voor de maand mei wordt een halve maand geïncasseerd en vanaf juni weer een volledige maand. Voor de mensen die nog zijn blijven buitensporten, wordt in mei wel het volledige abonnement afgeschreven.  

Nieuwe diëtist

Per 01-06-2021 start Martijn Cannavacciuolo, bij ons als diëtist. Naast zijn werkzaamheden bij Alpha heeft hij ook nog een eigen diëtistenpraktijk Personal Health Plan.

Hij heeft zichzelf verdiept in sportvoeding, trainingsleer en blessure preventie. Daarnaast heeft hij de opleiding Fitvak A afgerond en is hij werkzaam als fitness-instructeur bij Sportclub Go4Fit.

Open dag

SAVE THE DATE! 

Op 5 juni is er een open dag bij de praktijk in Beesd. Heb je nog vrienden of familie die op zoek zijn naar een sportschool? Laat ze langskomen tijdens de open dag en ervaren hoe Alpha fysiotherapie te werk gaat. Vragen of aanmelden? Mail naar info@alphafysiotherapie.nl 


Nieuwsbrief van 14-12-2020

 • buitensport (duo)
 • diëtist
 • abonnementsgeld
 • corona en extra fysiotherapie

Buitensport

Op dinsdag 12 januari heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Hierdoor is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van onze sportfaciliteiten.

Volgens de regels van de rijksoverheid en het RIVM is het wel mogelijk om buiten te sporten onder begeleiding. Dit mag alleen in groepen van maximaal 2 personen (excl. Instructeur).  

Dus dit gaan we doen! Vanaf maandag gaan we bootcamptrainingen buiten aanbieden. U kunt zich telefonisch of via de mail inschrijven. Bij regen gaat de training niet door.   

Wanneer u aan de bootcamp training gaat meedoen dan wordt u ook weer meegenomen in de incasso voor de abonnementen. U krijgt dus een training voor de prijs van een normaal fitness  abonnement.  

Tevens zullen wij de aankomende weken via ons YouTube kanaal sportlessen blijven delen om jullie thuis in beweging te houden. Volg onze socialmediakanalen om hierover op de hoogte te blijven.   

We verheugen ons er enorm op om jullie weer te zien in de sportzalen!  

Diëtist

In combinatie met een bezoek aan onze diëtist is het nog makkelijker om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Vaak worden een aantal bezoeken vergoed door uw zorgverzekeraar. In dat geval bieden we een pakket aan voor de maanden januari en februari.

Abonnementsgeld

Het abonnement voor december en januari hebben we nog niet geïncasseerd. Daar we nu weer in een lockdown zitten bevriezen we voor u weer de abonnementen. Wel gaan we de eerste twee weken van december nog bij u incasseren.

Wanneer u aan de duo-training gaat mee doen wordt u ook weer meegenomen in de incasso voor abonnementen. U krijgt dus een duo-training voor de prijs van een normaal abonnement!

Fysiotherapie en diëtetiek na Corona

Na het krijgen van Corona heeft iedereen met een verwijsbrief recht op:

 • 50 extra behandelingen fysio in de basis verzekering
 • 7 uur extra dieet advies

De behandeling op het herstellen van covid-19 klachten wordt bij Alpha fysiotherapie multidisciplinair aangepakt door een zowel lichamelijke als psychosomatische benadering.

Naast de lichamelijke klachten spelen ook onzekerheid en angst over het herstelproces of nieuwe besmetting, trauma’s en depressieve klachten een rol in het herstel. 

Daarnaast is de patiënt vaak in een overlevingsmodus waardoor het lijf snel overprikkeld en overbelast raakt.

 • De therapie bij Alpha richt zich daarom op de volgende factoren:  
 • Verbeteren conditie en algehele spierkracht
 • Balans en houding verbeteren
 • Beperking fysieke capaciteit verminderen
 • Aanpakken/ verbeteren problemen in het dagelijks leven
 • Belasting-belastbaarheid in balans brengen  
 • Verminderen van angst en depressieklachten
 • Lichaams- en gevoelsbewustzijn vergroten
 • Leren ontspannen
 • Mindfulness
 • Ademtherapie 
 • Coping strategieën optimaliseren
 • Verliescommunicatie (indien nodig)

Nieuwsbrief van 14-12-2020

Zoals zojuist is aangekondigd door Mark Rutte, mogen de fysiotherapiepraktijken open blijven. Onze sportfaciliteiten moeten we helaas sluiten. Wel gaan we kijken wat er nog mogelijk is de aankomende tijd. We houden u op de hoogte.

Verhuizen

De aankomende tijd gaan wij verhuizen binnen Culemborg.

De vestiging aan de De Kaapstraat gaan we verlaten en inruilen voor een mooie en betere locatie, met veel meer ruimte aan de Boschweg nummer 6.

Ons nieuwe onderkomen zal op een steenworp afstand zijn van de oude.

Het rugcentrum, waar we speciale therapie bieden voor mensen met rugklachten, verhuist ook mee van de Martin Luther King naar de Boschweg.

Sporten tijdens de lockdown

Het is al weer even geleden maar in de 1e lockdown hebben Luca en Chantal fantastische video’s opgenomen die nog steeds beschikbaar zijn. Er kan dus weer thuis getraind worden 👌

Alpha_fysiotherapie
Alpha_fysiotherapie

Aankomende tijd

Uiteraard hopen we dat jullie sterker uit deze crisis komen en fijne feestdagen tegemoet kunnen zien. Groetjes, team Alpha

Nieuwsbrief van 30-09-2020

Met onze nieuwsbrief informeren wij u graag over de ontwikkelingen binnen Alpha. Wij behandelen als gewoonlijk, maar met het verschil dat wij hebben besloten om met mondkapjes te werken.

Het RIVM verplicht dit niet, maar wij vinden dit veiliger, voor u en voor onszelf.

Verbouwing in Beesd:

Het grootste werk is gedaan in Beesd. Hans is nog druk bezig met de afwerking, maar het resultaat mag er zeker zijn. We nodigen u van harte uit om eens te komen kijken. Liever hadden we dit op een feestelijke manier gedaan, helaas mag dit nog niet.

Alleen door afstand houden krijgen we ruimte

Uiteraard volgen wij de recente ontwikkelingen op de voet. Als praktijk treffen wij de nodige maatregelen, zodat wij de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen voortzetten.

Uw en onze veiligheid staan bij ons altijd voorop! 

Naast de reguliere leefregels, die wij als praktijk al ingevoerd hadden, hebben we een aantal regels aangescherpt:

 • Alle sporters hebben een registratieplicht. Daarmee voorkomen we dat er teveel sporters in 1 keer aanwezig zijn en er op een verantwoorde en veilige manier gesport kan worden.
 • Alle therapeuten dragen een mondkapje.
 • Wij stellen het op prijs wanneer u ook een mondkapje draagt bij bezoek aan de praktijk.

Wij hopen hiermee voor alle bezoekers en werknemers een veilige omgeving te creëren, zodat de zorg voortgezet kan worden.

Sporten bij Alpha in de Covid-tijd

Juist nu!

Sporten en gezond bewegen is in tijde van Corona extra belangrijk. We hechten er enorme waarde aan, dat juist nu iedereen aan zijn fitheid kan werken, maar wel onder de strikte voorwaarden die deze tijd van ons vraagt. Dus zorg ervoor dat iedere sporter zich registreert. Er liggen formulieren op de tafels bij de doekjes en spuitbussen. 

Onze fysiotherapeuten en begeleiders hebben er zin in. Samen sporten is gewoon veel leuker dan alleen.

3 redenen om te gaan sporten bij Alpha

 1. Verantwoord sporten

Bij Alpha sporten betekent verantwoord sporten. Terwijl u uw training doet, lopen er deskundige begeleiders rond, die voor u klaar staan. Uw trainingsprogramma wordt opgesteld door een expert op het gebied van verantwoord bewegen, waardoor u effectief en met plezier de juiste oefeningen doet.

 • Plezier

Bij Alpha staat plezier in bewegen voorop! U kunt in een groepje sporten, met zijn tweeën of alleen. De muziek staat aan. Enthousiaste experts zijn er om u te motiveren en u verder te helpen. De uitdaging die de begeleiders u bieden, geeft zoveel voldoening, dat u met veel plezier traint.

 • Belang van gezondheid juist nu!

Het verhogen van uw weerstand en fysieke fitheid kan een extra boost zijn in deze onzekere tijden.

Najaarsacties

Wij hopen jong en oud aan het sporten te krijgen. Juist nu! Daarom nu een drietal mooie acties!

 1. Bring a friend

Sluit een abonnement af in oktober en ontvang 25 % korting. Draagt u als bestaand lid een vriend of vriendin aan? Dan ontvangt u beiden 25% korting op een kwartaal, half jaar of jaar abonnement.

 • Jeugd Fitness

Onder begeleiding van een trainer leren de kinderen verantwoord sporten. In Oktober 3 gratis proeflessen. Voor jongens en meisjes van 12 tot en met 16

 • De Hardloopschool

Professionele begeleiding bij het starten of opbouwen van het hardlopen. Met aandacht voor techniek en loophouding. Alle niveaus zijn welkom. Locatie Beesd en Utrecht. In Oktober een gratis proefles.

Diabetes

Hebt u diabetes en wilt u onder begeleiding van de fysio komen sporten d.m.v. een beweegprogramma, dan kan dit in Beesd op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 aan de Voorstraat. Opgeven hiervoor kan bij Chantal of Sharon

COPD

Voor de COPD in Ochten is al een groep actief onder begeleiding van Corine, deze gaat gewoon door en ook in Beesd gaan we starten met een COPD groep. Vragen voor de groep in Beesd kunnen aan Chantal of Sharon worden gesteld.

GLI

Tot slot zijn we druk bezig met het opzetten van leefstijl interventies in Beesd. De therapeut werkt hierbij nauw samen met een diëtist en uw huisarts.

Nieuwsbrief van 31-07-2020

We gaan verbouwen om een nog mooiere sport- en fysiotherapie praktijk te creëren in Beesd.

We kregen de kans om het achterhuis, nummer 36, bij de voorkant te betrekken, we breken de muur weer door zodat er een doorgang is van de fitness naar de praktijk. Net als vroeger het geval was.

Hiermee kan er in het huidige pand een geweldige grote fitness-/ sportzaal gemaakt worden. In het achterhuis komt de wachtkamer, 5 hele ruime behandelkamers en het kantoor.

Welke consequenties heeft dit voor u?

Het doel is de verbouwing zo uit te voeren dat u er zo min mogelijk last van heeft.

In de week van 24 augustus sluiten we de huidige sportzaal twee weken. De streefdatum is om 7 september de vernieuwde zaal in gebruik te nemen. Om een alternatief aan te bieden, gaan we een ruimte inrichten in het achterhuis met een klein aantal sportapparaten.

De sportlessen laten we doorgaan, alleen gaan we deze ook in een alternatief programma aanbieden. Ze gaan veelal buiten gegeven worden.

Onze therapeuten zullen jullie hier de aankomende weken meer over vertellen. Ook bij regen gaan we in principe gewoon door. Bij hagel en storm zullen we ze laten vervallen, maar daarvan zal iedere sporter tijdig bericht ontvangen.

Vanaf aanstaande maandag 3 augustus worden de individuele behandelingen uitgevoerd in het achterhuis op nummer 36. U kunt daar ook plaatsnemen in de tijdelijke wachtkamer.

Mocht u verdere vragen hebben of opmerkingen, dan horen wij het graag.

Bel ons of vraag het uw behandelend therapeut.

We willen u alvast bedanken voor uw begrip en geduld tijdens deze aankomende verbouwingsweken. En hopen dat u net zo benieuwd en zin heeft in de prachtige sport- en fysiotherapie praktijk.

Namens het hele team van Alpha

Aankondiging sportrooster Ochten

We hebben een nieuw en uitgebreider sportrooster in Ochten. Deze ligt op de tafel voor u om een exemplaar mee te nemen en ook staat hij hieronder op de pagina.

Per 3 augustus gaat dit rooster in. Heeft u vragen of opmerkingen hierover, belt u gerust of vraag het aan een van ons. We helpen u graag.

Trainingsprogramma Ochten

Luister naar de nieuwe podcast met Sjoerd Bax een belofte in het wielrennen.

Nieuwsbrief van 23-06-2020

 • Fitness per 1 juli
 • Nieuwe teamleden
 • Nieuwe dienst
 • afgelopen tijd en toekomst
 • podcast
Fitness per 1 juli

Voor zover we het nu kunnen inschatten, mogen we weer per 1 juli opengaan voor de fitness binnen.  We proberen hierbij ons aan alle regels te houden, maar we blijven daarnaast zoveel als mogelijk lekker buiten aan de slag gaan. Zeker als het gaat om de groepslessen. Als het buiten kan gaan we buiten sporten, bij regen worden we creatief.

Nieuwe teamleden

Per 1 juli starten er bij Alpha 3 nieuwe werknemers.

Hans Verhoeven komt Alpha versterken, zodat er voor ons weinig te wensen overblijft. We zijn erg blij dat hij zich bij ons wilt aansluiten en wij verheugen ons zeer op zijn komst.

Daarnaast heeft ook Svenja Gerritsen-van Breukelen ervoor gekozen om na 10 jaar trouwe dienst in Utrecht een overstap te maken naar Alpha in Beesd. Als gerenommeerd Master Sportfysiotherapeut, is zij een enorm waardevolle toevoeging aan ons team.  We zijn dan ook erg blij dat ze voor Alpha heeft gekozen.

Charlotte ten Pas gaat bij Alpha de diëtetiek verzorgen. Als diëtist heeft zij enorm veel kennis van voedsel en weet ze als geen ander wat gezonde voeding is. We zijn erg blij dat ze samen met onze therapeuten stappen gaat zetten naar een gezondere leefstijl.

Op dit moment zijn twee vaste krachten in Ochten en Dodewaard beiden met zwangerschapsverlof. We wensen Janneke en Kim een erg fijne maar ook bijzondere tijd toe. Hun uren worden opgevangen door onze vertrouwde therapeuten Isabelle, Rick en Eda waarin hun patiënten in zeer goede handen zijn.

Nieuwe dienst

Per 1 juli gaan we starten met diëtetiek. Onze dietist is dus Charlotte ten Pas zij gaat nauw samenwerken met de leefstijlcoach en bieden dus samen de gecombineerde leefstijlinterventies aan.

De afgelopen periode en vooruit

De afgelopen tijd hebben we een zeer turbulente tijd doorgemaakt, waar we met gemengde gevoelens op terugkijken. We beseffen dat het voor een ieder lastig was.

Nu de agenda’s weer vol stromen willen we ook graag u bedanken voor alle steun die we hebben mogen ontvangen en willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u ook nu weer in ons stelt. Dank namens het hele team.

Op verschillende locaties hebben we heel veel kunnen doen, omdat de agenda’s dat toelieten. We zijn nog niet klaar met de uitvoering van sommige plannen. Hou ons in de gaten, want hierover later mee 😊.  

Podcast

Olger en Jelmer hebben een try-out-podcast gemaakt, ze zouden het leuk vinden om hier uw feedback over te krijgen. U kunt hem beluisteren op Spotify: