Online oefeningen

Online oefeningen

Op deze pagina kunt u oefeningen vinden om fit te blijven tijdens het thuiswerken achter de pc. We hebben een serie oefeningen achter elkaar gezet die jullie thuis kunnen uitvoeren om zo een stijve nek en/of schouderspieren te verminderen of te voorkomen.

Daarnaast hebben we 2 soorten workouts voor jullie gemaakt. De starters workout is een workout gemaakt voor jong en oud. Wanneer je een tijdje niets gedaan hebt is deze workout zeker iets voor jou.

De oefeningen zijn erop gericht het lichaam sterker te maken en de conditie te verbeteren. Iedereen kan de oefeningen op zijn of haar niveau mee doen. De gevorderden workout is geschikt voor de gevorderde sporters. Het zijn intensieve workouts die je conditie, kracht en vetverbranding flink uitdagen.

Ook zijn er nog ontspanningsoefeningen opgenomen, deze oefeningen zijn er voor bedoeld lichaam en geest beter te laten ontspannen.

Hieronder staan alle oefeningen die we online hebben.

1. De bureau oefeningen

Afrollen i.c.m. zithouding

Luca laat je zien hoe je de rug langzaam kunt afrollen om de spieren op de rug wat op te rekken en te laten ontspannen. Doe dit 3-5 herhalingen.

Diepe nekflexoren

Vervolgens laten we de dieper gelegen nekspieren bewegen. Zo kan je eventuele nekpijn voorkomen. Doe dit 3 setjes van 20 herhalingen.

Nekoefeningen

Deze oefening brengt in eerste instantie wat spieren op rek en zorgt later voor een betere doorbloeding. Houdt de beweging minimaal 10sec vast en herhaal dit minimaal 5x per beweging per kant.

Schoudercirkel

En draaien maar met de schouders, laat het bloed maar stromen. Let er goed op dat je alle kanten op beweegt. Deze mag je zo vaak doen als je prettig vind.

Shoulderpress

Even wat spieren moe maken. Scherpe pijn in de schouders? Laat deze dan maar even zitten en neem contact met ons op. Doe deze 3 setjes van 20 herhalingen.

Reversed flys

Om de achterkant van de schouders wat meer te gebruiken is dit een lekkere. Ook bij deze is 3 setjes van 20 herhalingen al voldoende. Is het te licht, pak dan een zwaarder gewicht of maak meer herhalingen/setjes.

Armen voor- en zijwaarts heffen

Lekker vermoeiend en dus goed. Scherpe pijn bij het heffen? Laat deze dan maar even zitten en neem contact met ons op. Let erop dat je schouders laag blijven. 3 setjes van 20 herhalingen.

Row

Deze kan iedereen doen en is ook goed voor wat doorbloeding. Ook deze mag 3 setjes van 20 herhalingen