Revalidatie

Revalidatie in Beesd, Culemborg en Tiel

Alpha Fysiotherapie is specialist op het gebied van revalidatie na bijvoorbeeld kijkoperaties in de knie of schouder. Krijgt u een nieuwe knie of heup? dan zit u bij ons goed. Ook voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten) bent u bij ons op het goede adres. Daarnaast kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een (orthopedische) chirurg u direct doorverwijst voor fysiotherapie in de praktijk van Beesd, Culemborg of Tiel. Wij hebben een samenwerkingsverband met verschillende orthopeden en ziekenhuizen in de regio, zo ook met Annatommie 

revalidatie

revalidatie

Wat gebeurt er tijdens de intake?

Tijdens een uitgebreide intake voor uw revalidatie kunnen we een zo volledig mogelijk beeld vormen van uw klachten ten aanzien van een eventueel uitgevoerde operatie. Op basis hiervan worden behandeldoelen en een behandelplan opgesteld. Aan de hand hiervan wordt de belastbaarheid bepaald. Tevens wordt met behulp van een aantal vragenlijsten getracht inzicht te krijgen in uw klachtbeleving. Deze metingen en vragenlijsten worden gedurende het behandelproces een aantal keren herhaald om zo de voortgang te monitoren.

Hoe ziet het behandelproces eruit?

Het doel van de behandeling is het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw uithoudingsvermogen. Het grootste gedeelte van de behandeling zal bestaan uit functionele oefentherapie. Hierbij wordt de lokale en algehele belastbaarheid verhoogd en worden de functies die u nodig heeft in uw dagelijks leven, tijdens uw werk en tijdens het sporten weer hersteld. De behandeling vindt plaats aan de hand van behandelprotocollen. Middels een digitaal patiëntenvolgsysteem wordt de voortgang van de behandeling inzichtelijk gemaakt. Zo kan beoordeeld worden of de met u vooraf ingestelde behandeldoelen zijn gerealiseerd.

Uitbehandeld? De outtake.

Aan het eind van het behandelproces worden nogmaals de voor u relevante eindmetingen en vragenlijsten afgenomen. Er wordt geëvalueerd of de vooraf gestelde behandeldoelen zijn bereikt en er wordt een verslag naar de specialist verstuurd.