Rugcentrum Culemborg

Op onze lokatie in Culemborg aan de Martin Luther King hebben wij speciale apparatuur om uw rug weer snel in topvorm te krijgen. Heeft u al tijden last van uw rug of pas sinds kort? onze fysiotherapeuten weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Met een multidisciplinair team gaan we voor u snel en adequaat aan de slag.

DR. WOLFF RÜCKENTHERAPIE CENTER
DR. WOLFF RUGTHERAPIE CENTERUM

Het is wetenschappelijk aangetoond dat bij mensen met langdurige rug of nekpijn bepaalde spieren onvoldoende functioneren. Dit zijn dieper gelegen spieren, die een beschermende functie hebben voor de wervelkolom. Als het eenmaal flink in de rug is geschoten, is de kans op herhaling van deze klachten binnen 1 jaar 80%. Aangetoond is dat gerichte training van deze spieren de kans op herhaling terugdringt naar 30%.

De Duitse arts Dr. Wolff heeft een trainingslijn ontwikkeld, die volledig is toegespitst op deze dieper gelegen spieren. Een vijftal apparaten helpt u om gemakkelijk uw zogenaamde stabiliserende spieren te heractiveren. Door middel van een bewegend LED-lampje krijgt u voortdurend feedback over het juist aanspannen van uw spieren.

RUGCENTRUM Culemborg het enige rugcentrum in de Betuwe dat beschikt over de rugtherapie-lijn van Dr. Wolff. Tijdens de ontwikkeling van deze apparatuur is door meting van spieractiviteit onderzocht op welke wijze de belangrijkste spieren zoveel mogelijk worden ingezet. Het resultaat is een complete trainingslijn die zeer geschikt is voor zowel (top)sporters als voor chronisch rugpatiënten.