Fysiotherapie in Utrecht

Ook in Utrecht kunt u snel terecht bij Alpha fysiotherapie. In samenwerking met Club Sven gaan we onze expertise inzetten om u ook hier zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Snel resultaat en snel een afspraak daar streven wij naar.

 

fysiotherapie bij Sven

Fysio bij Sven

Vergoeding fysio

Wij hebben met alle verzekeringsmaatschappijen contracten en als u dus verzekerd bent vergoeden zij uw behandelingen.

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 01 januari 2006.

U heeft zich bij onze praktijk voor fysiotherapie gemeld en wilt graag een fysiotherapeut consulteren. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen.

Bij twijfel en ook als blijkt dat U wel een verwijzing nodig heeft voor vergoeding, verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Of u last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk, jong bent of oud, wij kunnen uitzoeken of wij een specialist hebben die uw klachten kan onderzoeken en behandelen

Afspraak maken met fysio

Om een afspraak te kunnen maken kunt u het beste bellen met 0345-681645 of via dit formulier contact zoeken.

Bewegen en fysiotherapie

Volwassenen zouden minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen. Kinderen zouden dat zeker drie keer per week moeten doen, zegt de Gezondheidsraad. De raad adviseert de minister om die aanbeveling op te nemen in nieuwe beweegrichtlijnen voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks, ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressiedepressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten. Alpha fysiotherapie en Sven kunnen u hierbij helpen!

Krachttraining met fysiotherapeut

Het gaat hierbij zowel om activiteiten gericht op uithoudingsvermogen als op kracht (spierversterkend).
Bij volwassenen en ouderen verlaagt bewegen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen. Verder hangt veel bewegen samen met een lager risico op borst- en darmkanker en vroegtijdig overlijden. Uit onderzoek blijkt dat de gunstige effecten toenemen naarmate de hoeveelheid beweging toeneemt. Relatief wordt de meeste gezondheidswinst geboekt door van lichamelijk inactief actief te worden (ten minste matig intensief).

Bij ouderen verlaagt bewegen daarnaast het risico op botbreuken en verbetert het de spierkracht en de loopsnelheid. Ook hangt veel bewegen bij deze groep samen met een lager risico op lichamelijke beperkingen, cognitieve achteruitgang en dementie.
Bij kinderen verlaagt bewegen eveneens het risico op depressieve symptomen, verbetert het de insulinegevoeligheid en botkwaliteit en verlaagt het – bij kinderen met overgewicht en obesitas – de body mass index en vetmassa. Verder verbetert bewegen de fitheid en spierkracht.

Stilzitten

Veel zitten lijkt daarentegen ongunstig voor de gezondheid: veel zitten hangt samen met een hoger risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Het verband wordt echter zwakker naarmate mensen ook meer bewegen en is niet aanwezig bij mensen die heel veel bewegen (ruim boven de huidige beweegnorm). De wetenschappelijke onderbouwing voor de gezondheidseffecten van zitten is op dit moment veel minder sterk dan voor bewegen.