(Tek) Aanmeten elastische kousen

(Tek) Aanmeten elastische kousen

Bent u op zoek naar goed zittende elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen (TEK) of elastische kousen meet men aan om verschillende redenen. Dit kan bijvoorbeeld als onderhoud na behandeling van oedeem, of als het oedeem niet verder afneemt of om de doorbloeding van de benen te verbeteren.

Het aanmeten

Bij de aanschaf is de juiste aanmeting van uw benen van groot belang. Zo is het belangrijk dat uw benen opgemeten worden als er nog geen vocht in de benen zit. Daarom is ’s ochtends vroeg, direct na het opstaan, het beste moment om uw benen op te meten.

Later op de dag is de kans groot dat uw benen dikker zijn en is de meting dus niet optimaal. Het opmeten van uw benen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit goed en nauwkeurig gebeurt. Bent u nog niet bekend met steunkousen in drukklasse 2 of 3? Overleg dan eerst met uw arts of medisch specialist.

Waar maak ik een afspraak?

Voor het aanmeten bent u op afspraak welkom op onze locaties in Beesd, Culemborg of Tiel of op verwijzing komen wij bij u thuis. U hoeft niet onder behandeling te zijn van onze fysiotherapeuten.

Eerst vindt een intake plaats, waaruit blijkt met welk doel en in welke omstandigheden u de kousen gaat gebruiken. Daarna meten wij de omtrekmaten op van het arm of been. Hierna kiezen en bestellen wij de beste kousen, met een levertijd van 1 tot 2 weken.

Als u een verwijzing met medische indicatie van uw (huis) arts heeft, worden de kousen betaald uit de basisverzekering.
Als u geen verwijzing hebt, bijvoorbeeld als uw preventief kousen wilt gaan dragen of om uw sportprestatie te verhogen, dan komen de kosten voor eigen rekening.