Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken
fitness_fysio_Tiel

Alpha fysiotherapie Tiel

Lees meer

Kamperfoelie 2
4007 TL Tiel

0344 - 61 05 79 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

maandag – vrijdag

07:00 t/m 21:00

 

Vuurdoorn 8
4007 TR Tiel

0344 - 61 05 79 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

maandag – vrijdag

07:00 t/m 21:00

 

Hertog Reinaldlaan 10
4001 RC Tiel

0344 - 61 05 79 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

maandag – vrijdag

07:00 t/m 21:00

 

De Kranshof 11
4005 DE Tiel

0344 - 61 05 79 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

maandag – vrijdag

07:00 t/m 21:00

 

 • Wetenschappelijk bewezen
 • Deskundig
 • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
Hele ster Hele ster Hele ster Hele ster Halve ster
9,4

Ons team in Tiel

Anja Wichen

Anja Wichen

Sportfysiotherapeut MSc.

 • Locatiemanager Tiel
 • Fysiotherapeut
 • Sportfysiotherapeut Msc.
Hidde Reijns

Hidde Reijns

Fysiotherapeut

 • Fysiotherapeut
 • Fysiotherapiewetenschapper i.o.
Ineke van ’t Klooster

Ineke van 't Klooster

Bekkenfysiotherapeut MSc.

 • Fysiotherapeut
 • Bekkenfysiotherapeut MSc.
Jelco van Ginkel

Jelco van Ginkel

Manueel therapeut MSc.

 • Fysiotherapeut
 • Manueel therapeut MSc.
John Peerdeman

John Peerdeman

Kaakfysiotherapeut

 • Fysiotherapeut
 • Kaakfysiotherapeut
Juliëtte van Gompel

Juliëtte van Gompel

Oedeemtherapeut

 • Fysiotherapeut
 • Oedeemtherapeut
Lianne Broekhuizen – van Houwelingen

Lianne Broekhuizen - van Houwelingen

Manueel therapeut MSc.

 • Fysiotherapeut
 • Manueel therapeut MSc.
Martin de Waal

Martin de Waal

Sportfysiotherapeut

 • Algemeen directeur
 • Fysiotherapeut
 • Sportfysiotherapeut
Robert Luiten

Robert Luiten

Manueel therapeut MSc.

 • Fysiotherapeut
 • Manueel therapeut MSc.
Robin Stakenburg – Mullens

Robin Stakenburg - Mullens

Manueel therapeut MSc.

 • Fysiotherapeut
 • Manueel therapeut MSc.
Suus de Waal

Suus de Waal

Front- en backoffice

 • Front- en backoffice
Willeke Peters

Willeke Peters

Psychosomatisch fysiotherapeut

 • Fysiotherapeut
 • Psychosomatisch fysiotherapeut

Vind hier uit, wat wij te bieden hebben en daag ons uit, om ook uw klachten te verhelpen. Ontdek ook, wat wij voor u kunnen doen.

Wij hebben hier een locatie in de wijk Latenstein. De praktijk is door de Crossfit gevraagd om een samenwerking aan te gaan.

Het idee is dat we, door fysiotherapie en sport te combineren, gezamenlijk veel meer kunnen bereiken. Ook als niet sporter bent u van harte welkom.

Fysio_tiel
Fysiotherapie Tiel

Welke therapie bieden jullie?

U kunt bij ons terecht voor:

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Hij weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt of juist niet.

Hij begrijpt als geen ander waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelen zij ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. Hieronder treft u een workout om wat fitter te worden. 💪

Wat doet een sport fysiotherapeut?

Onze sport fysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. Ze werken in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en sportverenigingen zoals TEC.

Kan ik ook bij jullie revalideren?

Revalidatie kan nodig zijn als u bent geopereerd of zelf voor een operatie, om u zo goed mogelijk de operatie in te laten gaan. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat een goed traject voor uw operatie, de tijd kan inkorten die u nodig heeft na u operatie. Bijvoorbeeld bij een voorste kruisbandoperatie

Ook kan u revalidatie nodig hebben zonder dat u bent geopereerd, een flinke enkeldistorsie bijvoorbeeld kan een lange tijd nodig hebben om te herstellen.

Het is dan raadzaam om dit revalidatietraject samen met ons te doen, dit zorgt ervoor dat u ook de juiste dingen doet en de problemen niet nog erger maakt.

Post (na) operatieve revalidatie kan nodig zijn na een aandoeningen van de wervelkolom, prothese van heup, knie en/of schouder. Maar ook het revalideren van geopereerde sportletsels (kruisbanden, meniscus, bandletsels), botbreuken en andere trauma’s.

Is er ook shockwave?

Ook hier hebben wij shockwave, de radiale. Het zorgt voor pijnverlichting en weefselstimulatie. Het is een mooie manier om snel en op korte termijn voor pijnverlichting te zorgen.

Daarnaast kan het goed worden gebruikt tijdens uw revalidatietraject van bijvoorbeeld, calcificaties in uw schouder. Vaak wordt het ingezet in combinatie met oefentherapie, op deze manier is shockwave het meest effectief.

Gebruiken jullie ook dry needling?

Ja, hiermee kunnen spierknopen of zogenaamde trigger points en strengvorming in spieren worden verholpen. Meestal ontstaan deze triggerpoints na overbelasting.

De triggerpoints kunnen verschillende pijnen geven, lokaal en uitstralend. Door middel van een klein en zeer dun naaldje kan zo’n triggerpoint worden aangeprikt. Dit aanprikken is meestal vrijwel pijnloos.

Door een soort schrikreactie van de spier kan de triggerpoint of knoopje, snel oplossen. Het schrikken van de spier kan wel voor een korte pijn zorgen, die snel weer wegtrekt.

Ook de strengvorming in de spierbuik is dan meestal weg. Effectief en snel weer van uw pijn verlost worden? Probeer dan dry needling in Tiel.

Functional movement screening

Bij het afnemen van een functional movement screening kan de fysio probleem gebieden opsporen die mogelijk in de toekomst voor problemen gaan zorgen. Door het opsporen van zogenaamde probleem gebieden, kunnen blessures worden voorkomen.

Zo kan bijvoorbeeld een beperking in uw heup in het dagelijks leven niet voor problemen zorgen maar wanneer u een bepaalde sport gaat doen of beoefend wel.

Door deze screening kan dit worden opgespoord en behandeld worden. Het voorkomt problemen en blessures. Voorkomen is beter dan……..

Wat is ISATM?

Doormiddel IASTM wat een bindweefseltechniek is kan uw gewricht vaak beter en soepeler bewegen. Ook kan deze techniek door onze fysiotherapeuten goed worden ingezet bij littekenweefsel.

Wat doen jullie bij rugpijn?

Ook in Tiel werken we met het zorgplan rugpijn. Rugpijn is een klacht waarvoor de meeste mensen naar de fysiotherapeut gaan, ook in Tiel. Het is dus belangrijk dat u hiervoor de beste zorg krijgt.

Samen met meer dan 100 andere praktijken is het zorgplan rugpijn ontwikkeld, voor effectieve behandeling van uw rugklachten. Uw fysio kan u hier meer over vertellen.

Nek, schouder, heup, knie of enkelpijn?

Onze fysio’s weten hoe ze met deze klachten om moeten gaan. Bij vragen over deze delen van het lichaam of andere delen van het lichaam kunt u altijd contact opnemen met onze fysio.

Hij of zij zal u informeren en meenemen in het beste plan voor behandeling. Maar ook bij peesontstekingen weten wij, wat er wel en juist niet moet gebeuren.

Vergoeding fysiotherapie

Wij zijn een plus praktijk en hebben de beste contracten met alle zorgverzekeraars. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt wel af van uw pakket. Wij kunnen u hier meer over vertellen. Vraag hen naar de mogelijkheden. Zo voorkomt u teleurstellingen en onduidelijkheden.

Chronische indicatie?

Heeft u nu wel, of niet, een chronische indicatie en wat houdt dit precies in? Voor deze vragen en wat meer zekerheid kunt u onze pagina over chronische indicaties raadplegen over uw vergoeding.

Alpha in het kort

Heb ik een verwijsbriefje nodig?

Nee, er is geen verwijsbriefje nodig.

Wat zijn de kosten?

Als u goed bent verzekerd kost het u verder niks extra.

Is de fysio open met corona?

Ja, u kunt gewoon naar ons toekomen. Uiteraard werken wij met mondkapje en volgen wij de richtlijnen.