Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha fysiotherapie Culemborg

Alpha fysiotherapie in Culemborg

Wist u dat Alpha fysiotherapie met twee praktijken voor fysiotherapie in Culemborg gevestigd is. In 2019 hebben we twee praktijken overgenomen op de Kaapstraat, deze hebben we samengevoegd tot een praktijk. Het ging hier om de praktijk van Maryke van de Fliert-Nieuwland en die van Frans Verweij.

Daarnaast hebben we tevens in 2019 de praktijk van Ilse Ilse Parlevliet Stimulans overgenomen in de wijk Terweijde aan de Martin Luther King. Alle drie de vestigingen zijn dus voortgezet onder de vlag van Alpha.

Welke klachten behandelt de fysio?

Fysiotherapeuten van Alpha fysiotherapie in Culemborg behandelen alle klachten die met bewegen te maken hebben. Zoals:

Met welke therapie ?

Triggerpoint therapie Culemborg

Triggerpoints zijn zeer gevoelige plekken in een spier of pees. Deze triggerpoints zijn bij aanraken erg gevoelig. Maar kunnen ook uitstralende pijn geven naar andere delen in het lijf. Gelukkig kan men door deze punten op te sporen en te behandelen van, soms erge pijn, afkomen.

Er zijn verschillende technieken die hierbij gebruikt kunnen worden. Een van de technieken waar wij Alpha fysiotherapie veel gebruikt van maakt is Dry needling. Dry needling is een techniek waarbij met zeer dunnen naaldjes de spier aangeprikt wordt.

dry needling
dry needling

Hand- en polsklachten

Heeft u last van uw handen en/of polsen? Een hand-fysiotherapeut kan u helpen om van deze pijn af te komen. Met hand- en/of polsklachten kan u veel problemen tegen komen. Enkele voorbeelden zijn; grijpen, knijpen, dingen vasthouden en dragen. Maar ook het wringen van doekjes, schrijven van een briefje of uw knoopjes vast- of losmaken kunnen heel vervelend zijn. Gelukkig zijn deze functies, met fysiotherapie goed te trainen.

Behandeling van uw hand in Culemborg?

Fysio bij hand- en polsklachten bestaat uit een intakegesprek om een beeld te vormen van de klachten in relatie tot het beoogde functioneren. Na dit gesprek zal de fysiotherapeut de hand en pols onderzoeken.

Dit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een actief bewegingsonderzoek, een passief bewegingsonderzoek en afhankelijk van wat de fysiotherapeut in deze onderzoeken vindt zal hij/zij bepalen welke testen of onderzoeken erop zullen volgen. Na het complete onderzoek stelt de fysiotherapeut de diagnose en wordt het behandelplan met u besproken.

Fysio_culemborg
handtherapie culemborg

De behandeling kan zich op verschillende punten richten: beweeglijkheid, stabiliteit, coördinatie, kracht, pijn, functie. Vaak zal de behandeling bestaan uit combinaties van deze punten. U zult ook huiswerkoefeningen meekrijgen, onze hand fysiotherapeut in Culemborg is Pamela van Nieuwaal.

Oefentherapie Culemborg

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het kan zijn dat de fysiotherapeut u vraagt ook thuis oefeningen te doen. Dit is belangrijk, omdat u zich dat bewust wordt van de juiste manier van bewegen. Daarnaast krijgt u hierdoor weer vertrouwen in uw eigen lichaam.

schouder_therapie
Fysio in Culemborg aan het werk.

Shockwave in Culemborg?

Heeft u last van chronische pijn zoals een hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? Mogelijk heeft u dan ook al van alles geprobeerd om van de pijn af te komen. In dit geval is shockwave therapie een mogelijke oplossing voor u. 

Wat is shockwave therapie?

Tijdens een shockwave behandeling, wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Uw fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze golven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door uw huid naar de plek waar de blessure of pijn zit. Vervolgens verbeteren de golven de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor uw pijn minder zal worden en u beter kan bewegen.

shockwave_culemborg

Chronische blessures

Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen, waardoor de pijn afneemt. Ook bij een peesontsteking

Alpha fysiotherapie werkt al een aantal jaar met deze therapie en de resultaten die we ermee boeken zijn prachtig. Veel patiënten die we behandelen met deze therapie merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering. Meestal zijn er een behandeling of 4 to 6 nodig. Als de therapie dan niet aanslaat gaat deze dat ook waarschijnlijk niet meer doen.

hardlopen_alpha_fysiotherapie
Jelmer van der Linden

Echografie Culemborg

Bij Alpha fysiotherapie maken we graag gebruik van echografie. Met echografie kunnen we veel nauwkeuriger behandelen. Daar we met de echobeelden daadwerkelijk kunnen zien wat er zich in het lichaam afspeelt. Is het nu wel of geen slijmbeursontsteking, is dat stukje bot los of zit het nog vast? Pees ontstoken, of is er wat anders aan de hand.

Diëtist in Culemborg

Daarnaast beschik Alpha ook over een diëtist in Culemborg. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten voor diëtetiek. Wilt u hier meer informatie over of informatie over de combinatie met gecombineerde leefstijlinterventies? Dan kunt het beste even contact met ons opnemen.

Oedeemtherapie in Culemborg

Onze aanpak

Oedeem kan voorkomen in elk deel van uw lichaam. Het oedeem kan worden veroorzaakt door ziekte, geboorteafwijking, operatie, kankerbehandeling of andere problemen. De oedeemtherapeut kan u hierbij helpen.

Lymfoedeem is een zwelling veroorzaakt door een opeenhoping van lymfevocht. Het lymfesysteem filtert en voert overtollig vocht af in uw lichaam. Als het lymfesysteem beschadigd is, bouwt de vloeistof zich op en veroorzaakt het een zwelling.

Een zwelling beschadigt daarop weer lichaamsweefsel en verhoogt het risico op infectie. Weefsels kunnen na verloop van tijd uitharden, waardoor de behandeling moeilijker wordt. Het is belangrijk om de behandeling vroeg te starten. Als u oedeem of problemen met littekens door een operatie opmerkt, raadpleeg dan uw fysiotherapeut of arts.

Programma’s en diensten

Oedeemtherapeuten kunnen;

  • Voorlichting geven over preventie en behandeling van lymfoedeem
  • Oefeningen geven om het lymfesysteem te helpen vocht af te voeren
  • Handmatige lymfedrainage geven en verband aanleggen
  • Zenuw oefeningen geven om zenuwbeperkingen te verminderen
  • Mobiliserende, houdings en versterkende oefeningen geven
  • Tips geven voor compressiekleding
  • Littekenbehandelingen geven

Wat doet de fysiotherapeut?

Onze fysiotherapeuten in Culemborg, geven advies en oefeningen, en indien nodig passen ze manuele technieken toe. Adviezen kunnen gaan over houding en over actief blijven ondanks beper­kingen. Oefeningen kunnen bedoeld zijn om de spieren soepeler te maken. Voor sommige oefeningen zijn apparaten nodig, andere oefeningen kun je zonder apparaten thuis doen. Masseren doen fysiotherapeuten steeds minder. Ook wij kiezen steeds meer voor een actieve aanpak. Denk bijvoorbeeld aan een hamstring klacht of een hielspoor, hier zult u toch echt voor moeten trainen.

Kan de fysiotherapeut klachten voorkomen?

Ja, onze fysiotherapeuten in Culemborg richten zich steeds meer op het voorkomen van klachten. Ze geven meer adviezen over actief blijven, en sommige fysiotherapeuten geven trainingen over hoe vallen zo veel mogelijk te voorkomen is.

Fysiotherapie is een wettelijk beschermde beroepstitel. Dat betekent dat iemand zich pas fysiotherapeut mag noemen als hij een erkende opleiding heeft afgerond. Fysiotherapeuten zijn ook wettelijk verplicht zich te registreren in het BIG-register, een Nederlandse databank van erkende zorgverleners.

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

Wist u dat fysiotherapie maar voor een deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij sommige chronische aandoeningen worden de kosten vanaf de 21ste behandeling wel vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe fysiotherapie precies wordt vergoed, hangt af van uw polis. Hiervoor kunt u het beste contact met ons op nemen om teleurstellingen te voorkomen.

Wij helpen u ook graag in een andere vestiging van Alpha fysiotherapie:

Wat is het telefoonnummer van de fysio in Culemborg?

0345 – 76 90 61

Waar zit er een fysio in Culemborg?

U kunt ons vinden op De Kaapstraat 1 en de Martin Luther King 213, in Terweijde

Is er ook psychosomatische fysiotherapie in Culemborg?

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met: 0345 – 76 90 61

Waar kan ik aan fysio fitness doen in Culemborg?

Voor fysio fitness moet u bij Alpha fysiotherapie zijn

Waar moet ik zijn voor handfysiotherapie in Culemborg?

Pamela van Nieuwaal is een gespecialiseerde handfysiotherapeut in Culemborg

Waar vind ik het rugcentrum?

Het rugcentrum is gevestigd op de Martin Luther King 213

  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Deskundig
  • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9.2,