Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha fysiotherapie Culemborg

Waar vind ik de beste fysio in Culemborg?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te kijken welke fysiotherapeut waar in is gespecialiseerd. In Culemborg kunt u bij Alpha fysiotherapie terecht voor het volgende:

Daarnaast kunt u denken aan revalidatie vanwege long- en hartproblemen. Of aan revalidatie na een operatie. Maar ook voor handtherapie bent u bij ons in goede handen 😉 Voor bekkenbodem of kinder-fysiotherapie in Culemborg kunt u beter naar een andere praktijk. Hier hebben wij wat minder ervaring mee.

Moet ik een klik hebben met mijn fysio?

Soms is het belangrijk dat u een klik heeft met een bepaalde fysio, echter is dit geen garantie op goede therapie. De laatste jaren is de manier van het geven van fysiotherapie veel opgeschoven van passief naar actief. Er is steeds meer bewijs gevonden dat actieve therapie meer effect heeft, zeker op de lange termijn.

In Culemborg hebben wij wat oude praktijken overgenomen die nog veelal op de oude manier behandelden. Wij trachten hier om van de passieve therapie over te stappen naar de actieve vorm.

Dit brengt in de eerste tijd veel weerstand met zich mee. Echter geloven wij meer in deze vorm van fysiotherapie. Helaas zult u dus in sommige gevallen andere fysiotherapie krijgen dan u gewend bent.

Wat is de waarde van actieve fysiotherapie?

Grofweg kunt u de behandelingen in twee groepen verdelen. Veel bekende vormen van therapie als manuele therapie, osteopathie en chiropractie vallen onder passieve therapie. U wordt door een therapeut onder handen genomen.

Dit levert vaak een lekker en ontspannen gevoel. Deze vorm van therapie kan effectief zijn maar levert in de loop van de tijd weinig op. Liever heeft u een oplossing voor langere tijd. Bij Alpha fysiotherapie kiezen we daarom liever voor een combinatie van actief met passief.

De passieve therapie moet de actieve ondersteunen. Laat ik een voorbeeld geven. Stel u heeft rugpijn, dan kunt u eerste bij de manueel therapeut terecht die kan kijken of rug nog goed beweegt, eventueel kan hij of zij ook nog dry-needling toepassen om uw spieren te laten ontspannen.

Daarna is het belangrijk om uw spieren weer sterk te maken deze hebben vaak een tik te verduren gehad. Door deze tik kunnen uw rugspieren verzwakt geraakt zijn. Uw fysiotherapeut kan u de juiste oefeningen geven om deze spieren weer aan te sterken.

Waar vind ik fysiotherapie voor Hand- en Pols in Culemborg?

Bij Alpha fysiotherapie in Culemborg werkt een gespecialiseerde handfysiotherapeut. Pamela (de handfysiotherapeut) werkt vaak nauw samen met de huisarts, plastisch chirurg, orthopeed en andere medische specialisten, daar de lijntjes kort zijn kan ze u beter helpen met uw probleem.

Waar moet ik naartoe met rugklachten?

Bij Alpha fysiotherapie werken we met het zorgplan rugpijn.
Het Zorgplan Rugpijn is een geprotocolleerd programma. Ontwikkeld door professionals op het terrein van rugproblemen en biedt u de best mogelijke zorg voor uw rug.

De behandeling van het Zorgplan Rugpijn is toegesneden op de ernst van uw rugpijn en biedt u de beste garantie op een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en in de toekomst. Met het Zorgplan Rugpijn kunt u rekenen op goede en vertrouwde zorg waarmee u verder komt.

Waar vind ik het rugcenrum Culemborg?

Alpha fysiotherapie heeft zijn rugcentrum op de Martin Luther King gevestigd. Hier hebben wij de apparatuur en ervaring om uw rugklachten op een leuke manier te verhelpen. Ongedwongen en professioneel. Uiteraard werken we hier met het zorgplan.

Waar parkeer ik?

Binnen onze praktijk zijn bijna alle specialisaties van de fysiotherapie vertegenwoordigd. Samen met u werken wij aan uw herstel, zodat u zo snel mogelijk van uw klachten af komt. Wij zijn goed bereikbaar en er is gratis parkeerruimte beschikbaar.

Welke fysio behandeld aan huis in Culemborg?

Als het nodig is geven wij behandelingen bij u thuis. Zo werken wij samen met huisartsen. De buurtzorg en specialisten in verschillende klinieken en ziekenhuizen in rondom Culemborg. U bent van harte welkom voor al uw dagelijkse fysiotherapeutische vragen.

  • Wetenschappelijk bewezen effectief
  • Deskundig
  • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9.1,