Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken

Alpha fysiotherapie Dodewaard

Welke fysiotherapeut in Dodewaard?

Ook in Dodewaard heeft u gelukkig meerdere keuzes in welke fysio u kunt kiezen. Wie is de beste of welke therapeut is het beste hangt af van welke klacht u heeft. Bij Alpha fysiotherapie in Dodewaard kunt u terecht voor:

Daarnaast kunnen wij u helpen met klachten aan spieren pezen of gewrichten. Voor bijvoorbeeld bekkenbodem therapie kunt u beter naar een andere praktijk gaan.

Kinderfysiotherapie in Dodewaard

Onze kinderfysiotherapeut behandelt kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun motoriek of met problemen in vaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak, zo worden kinderen die lichamelijk onhandig zijn, vaak bij sport en spelletjes buitengesloten.

Onze kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen en eventueel met ouders en leerkrachten, om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten.

kinderfysiotherapie_dodewaard
kinderfysio

Bewegingstherapie in dodewaard

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en hun verwachtingen, en met kindvriendelijke materialen.

Tijdens de behandeling informeert de kinderfysiotherapeut de ouders zodat deze hun kind kunnen steunen in de ontwikkeling van nieuwe lichamelijke vaardigheden.

Veel klachten en zorgen van ouders op het gebied van bewegingsproblemen kunnen ook andere oorzaken hebben. De kinderfysiotherapeut heeft daarom vaak contact met de huisarts, de kinderarts of andere behandelaars, zoals een logopedist, kinderpsycholoog of pedagoog.

Dry needling in Dodewaard

Dry needling is een zeer effectieve techniek voor de behandeling van spierpijn en myofasciale problemen.

Dry needling moet niet worden verward met acupunctuur, omdat het gaat om het inbrengen van fijne, steriele acupunctuurnaalden in “triggerpoints” van spieren. Een triggerpoint is een hyperirriteerbaar punt binnen een spier. 

Dry needling begint met een lichamelijk onderzoek. Als de spier gezond is, zal het inbrengen van de naald pijnloos zijn. Als de spier gevoelig is, wordt een doffe pijn of kramp gevoeld. Dit ongemak wordt veroorzaakt doordat de spier als het ware de naald grijpt. Hierna zal er snel een gevoel van opluchting en ontspanning worden gevoeld.

Myofascial Dry Needling is misschien wel de snelste manier om pijn te verminderen en de spierfunctie te herstellen.

De genezingssnelheid en het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van de conditie van uw spieren en de mate van irritatie veroorzaakt door triggerpoints. Als de pijn recent is, heeft u misschien maar een of twee behandelingen nodig, maar voor meer chronische pijn zijn mogelijk meer behandelingen nodig. 

Revalidatie in Dodewaard

Wat is revalidatie?

Revalidatie kunt u voor het herstellen van een gewrichtsbeweging, spierkracht rond uw gewricht of de gewrichtsfunctie laten verbeteren. Het is erg belangrijk om te begrijpen dat revalidatie een lang proces kan zijn. Terwijl een operatie binnen enkele uren wordt uitgevoerd, kan een revalidatie vele maanden duren, tot soms wel een jaar. Het verschil tussen de duur van de operatie en de tijd die nodig is voor revalidatie is enorm.

Wanneer de patiënt bijvoorbeeld een operatie aan de knie , enkel of schouder ondergaat , met welke methode dan ook, moeten ze zich ervan bewust zijn dat ze een lange herstelperiode nodig is. Het is daarom erg belangrijk dat de patiënt zich maximaal inzet voor het hele proces.

De kern van revalidatie is dan ook het doen van de juiste oefeningen op het juiste moment, met de juiste balans tussen niet genoeg en teveel bewegen. In de begin fase van een revalidatie is dus geen volledige rust of sportieve activiteiten aan te raden. Iets in het midden is wel vereist. Dat evenwicht verandert tijdens de weken en maanden na de operatie. In de praktijk betekent dit dat de intensiteit van de training geleidelijk toeneemt.

Medische training in Dodewaard

Medische fitness

Wat is het verschil tussen een gewone sportschool of fitnesscentrum en een medisch fitnesscentrum? Waarom is een medisch fitnesscentrum voor sommige mensen beter geschikt? Hier zijn enkele dingen die u moet weten over medische fitnesscentra.

Medische fitnesscentra gebruiken de wetenschap en hun medische ervaring in het werken met mensen met gezondheidsproblemen. U wordt begeleid door medische professionals terwijl ze werken aan uw fitnessdoelen. Deze professionals kunnen ervoor zorgen dat u uw doelen op een veilige en effectieve manier bereikt. Met onze fysiotherapeut en bewegingswetenschappers kunnen we u helpen een actieve en gezonde levensstijl te bereiken.

Het grootste verschil tussen een medisch fitnesscentrum en een ander type sportschool of fitnessfaciliteit is dat het medische fitnesscentrum zich richt op algehele gezondheid in plaats van alleen op fitness. Het is mogelijk om fysiek fit te zijn of naar fysieke fitheid toe te werken en toch een slechte gezondheid te ervaren. Het doel van een medisch fitnesscentrum is om u te helpen af ​​te vallen of spieren op te bouwen, en ook om u te helpen om uw gezondheid te beheersen.

Voor wie is medische training?

Hoewel iedereen kan profiteren van een evidence-based benadering van fitness, zijn medische fitnesscentra vooral gunstig voor mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen, zoals diabetes of gewrichtsaandoeningen. Degenen die herstellen van een hartaanval, beroerte, kanker en andere medische aandoeningen ondergaan vaak een periode van fysiotherapie in het ziekenhuis, maar worden vaak naar huis gestuurd zonder een bepaald plan of een langetermijnstrategie.

Een medisch fitnesscentrum is ook ideaal voor mensen die nog nooit eerder serieus aan een fit lijf hebben gewerkt. Onervaren mensen lopen het risico te veel of te snel te doen of het slachtoffer te worden van onveilige oefeningen of trends. Toezicht, begeleiding en de juiste fitnesstraining kan u helpen om hun eerste stappen naar een actieve levensstijl te zetten.

Neem voor meer informatie over het verschil tussen medische fitnesscentra en andere fitnessfaciliteiten of voor meer informatie over ons fitnesscentrum contact met ons op.

Wat is het zorgplan rugpijn?

Wij behandelen uw rug voor nu en voor de toekomst!

Het Zorgplan Rugpijn bestaat uit een combinatie van persoonlijke behandelingen, groepstrainingen en online begeleiding. Dit is afhankelijk van de ernst van uw rugpijn. Gedurende uw behandeling meten we constant uw voortgang en de afname van de pijn.

Bij de afronding van uw behandeling kunt u weer pijnvrij bewegen. Het Zorgplan Rugpijn zorgt ervoor dat het onwaarschijnlijk is dat uw rugpijn in de toekomst weer terugkomt. Kwaliteit in zorg, voor u! Zo noemen we dat.

Rugpijn_dodewaard
Rugpijn Dodewaard

Rugzorg voor u

Een persoonlijk traject op basis van een goede inschatting van de ernst van uw rugpijn brengt u verder. Met het Zorgplan Rugpijn combineren we de laatste inzichten en richtlijnen tot de beste zorg voor u. Snel effectief en duurzaam, daar staan we voor.

Last van uw rug? dan kiest u voor het Zorgplan Rugpijn.

– Direct aan de slag
– Persoonlijk behandeltraject
– Constante controle op voortgang en pijnafname
– Duurzaam pijnvrij na afronding
– Hoogwaardige kwaliteit o.b.v. de laatste richtlijnen en inzichten

Is Alpha fysiotherapie aangesloten bij fysiotopics?

Uiteraard is Alpha fysiotherapie exclusief aangesloten bij de praktijken die behoren bij FysioTopics. Wilt u meer weten over het Zorgplan Rugpijn? Informeer bij uw praktijk naar de mogelijkheden en voordelen die het voor u heeft.

Begin oktober 2019 heeft Alpha fysiotherapie Dodewaard toegevoegd aan lijst van plaatsen waar we graag gevestigd willen zijn. De vestiging is overgenomen van Medi- Sports B.V.

U bent natuurlijk ook van harte welkom op een van onze andere locaties:

Hoe maak ik een afspraak bij de fysiotherapeut

 1. Bellen

  Door dit nummer te bellen: 0488- 42 96 64
  fysio_dodewaard

 2. E-mailen

  U kunt ons ook e-mailen: info@alphafysiotherapie.nl

 3. Website

  Op onze website kunt u rechts bovenin uw gegevens achterlaten

 4. Binnen lopen

  U kunt ook gewoon even binnen lopen en persoonlijk een afspraak inplannen

 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Deskundig
 • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
9.2,

Dalwagen 29 b
6669 CA Dodewaard

0488 - 42 96 64 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

Maandag08:00 - 21:00
Dinsdag08:00 - 21:00
Woensdag08:00 - 21:00
Donderdag08:00 - 21:00
Vrijdag08:00 - 18:00

 

 • Dodewaard

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie