Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
eva_de_weert
Afspraak maken

Pols tendinopathie

Pols tendinopathie

Wat is tendinopathie van de pols?

Meestal bestaat dit uit een zwelling in een of meerdere pezen bij het polsgewricht. De pezen in het polsgewricht brengen de door de onderarmspieren geproduceerde krachten over op de hand en vingers. 

Herhaaldelijk gebruik van hand en vingers kan leiden tot zeer kleine scheurtjes in deze pezen. Dit leidt tot zwellingen en de uiteindelijke tendinopathie.

Wat zijn de symptomen?

Het grootste probleem is vaak de pijn in de aangedane pees wanneer deze over het polsgewricht beweegt. Dit ontwikkelt zich normaal gesproken geleidelijk. In het begin is de pees mogelijk alleen pijnlijk na gebruik. Zwelling , kraken en polsstijfheid kunnen ook aanwezig zijn. 

De eerste tekenen van tendinopathie van de pols worden vaak genegeerd, omdat ze meestal ook weer snel verdwijnen. Zonder de juiste behandeling kan de tendinopathie verergeren en kan de pijn in de pees intenser worden en geleidelijk aan vaker totdat deze altijd aanwezig is.

Andere symptomen van tendinopathie aan de pols zijn:

  • stijf gewricht
  • zwakheid
  • doof gevoel

Fysiotherapie.

Fysiotherapie is erg belangrijk bij de behandeling van een tendinopathie. Uw fysiotherapeut kan uw probleem en de ernst ervan vaststellen en een passend behandelplan opstellen. 

Wat moet ik vooral niet doen?

Als u vermoedt dat u een tendinopathie aan de pols heeft, mag u dit niet negeren. Uw pijn kan erger worden als u uw hand en pols te veel blijft gebruiken, dit kan verdere schade veroorzaken. Als dit gebeurt, kan uw herstel langdurig zijn en kan het een aantal maanden duren voordat u volledig hersteld bent.