Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken
fysiotherapie_meteren

Alpha fysiotherapie Meteren

Lees meer

Rijksstraatweg 45
4194 SK Meteren

0345 - 78 27 87 info@alphafysiotherapie.nl

Openingstijden

Op afspraak

  • Wetenschappelijk bewezen
  • Deskundig
  • Innovatief
Klanten beoordelen
ons met een:
Hele ster Hele ster Hele ster Hele ster Halve ster
9,4

Ons team in Meteren

Marloes Blom

Marloes Blom

Fysiotherapeut

  • Fysiotherapeut

Investeer samen met ons in een pijnvrij lijf.

Wij hebben naast algemene fysiotherapie ook een aanbod voor manueel therapie, medische training, sport revalidatie en maken wij gebruik van de nieuwste onderzoekstechnieken.

fysio in Meteren

Waar vind ik jullie?

In Meteren wat naast Geldermalsen ligt hebben wij een vestiging voor binnen Healthclub 45 aan de Rijksstraatweg nummer 45.

uiteraard moeten deze wel bewezen effectief zijn. Wij streven naar een zo effectief mogelijke behandeling. Dus wanneer u wilt sporten en naar een fysio wilt gaan tegelijk, dan bent u bij Healthclub 45 aan het goede adres.

Welke therapie bieden jullie daar?

Waarom algemene fysiotherapie?

Voor de meeste klachten die we in ons dagelijks leven krijgen kunt u gewoon naar een algemeen fysiotherapeut. Al onze therapeuten combineren manuele technieken met actieve therapie en streven er dagelijks naar om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Soms is meer gespecialiseerde therapie nodig, zoals bijvoorbeeld sportfysiotherapie of manueel therapie.

Wat is manueel therapie?

Het bewegingsapparaat bestaat uit 206 botten en veel spieren, ligamenten en pezen. Samen vormen ze gewrichten, zodat bewegingen uitgevoerd kunnen worden. Een manueel therapeut is specialist in deze gewrichten en kan als geen ander problemen in het bewegen van deze gewrichten opsporen en behandelen.

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is specialist in therapie bij sport gerelateerde klachten. Sportblessures zijn anders dan normale blessures. De eisen van sport aan het lichaam zijn hoger dan bij alledaagse activiteiten zoals wandelen. Dit legt meer druk op de gewrichten, ligamenten, spieren en pezen en kan ze vatbaar maken voor blessures.

Een sportfysiotherapeut zal een uitgebreide onderzoek uitvoeren, en daarnaast de hele keten beoordelen die betrokken is bij het specifieke bewegingspatroon van de sport(er). Zo wordt een voetballer anders beoordeeld dan een hardloper. 

Ze kijken naar uw trainingsprogramma, wekelijkse belasting en belangrijke wedstrijden die u in de nabije en verre toekomst zult hebben. Uw behandelprogramma is op maat gemaakt.

Wat is echografie?

Met de beelden die een echografie apparaat kan maken kunnen wij daadwerkelijk in het lichaam kijken. Zo kunnen we bijvoorbeeld kalk opsporen in een pees van uw schouder.

Kalk in een een schouderpees kan ontstaan na langdurige irritatie van de pees. Soms kan het zijn dat de pees daarna ook scheurt.

Ook wanneer de pees is gescheurd kunnen wij dit zijn op een echo. De echo’s die wij maken zijn niet veel anders dan die van uw kindje zijn gemaakt tijdens uw zwangerschap.

Het is het zelfde apparaat en maakt dezelfde beelden. Alleen concentreren wij ons alleen om pezen, banden, spieren of slijmbeurzen. Wilt uw weten wat echo voor u kan doen? Wij helpen u graag in een van onze praktijken.

Wat is shockwave?

Met shockwave kunnen we pijnlijke plekken in het lichaam minder gevoelig maken. Een mooi voorbeeld in een pijnlijke kalk spot in de schouderpees die al tijden aan het irriteren is.

Middels echografie kunnen we deze kalksport mooi lokaliseren en met shockwave behandelen. De kalk wordt zachter en minder pijnlijk bij bewegen. Al met al een prachtige oplossing dus.

Waarom dry needling?

Met dry needling kunnen we eveneens hypergevoelige plekken behandelen. Alleen gebruiken we bij dry needling een heel dun naaldje. Met dit naaldje gaan we op zoek naar een trigger point.

Een trigger point is een plek in de spier dan gevoelig kan zijn op de plaats waar het zit, maar ook op andere plaatsen in het lichaam zijn pijn kan afgeven. Het naaldje prikken wij in het trigger point die vervolgens samen met de spier beter kan ontspannen.

Een mooie techniek die eventjes pijn kan doen maar snel weer wegtrekt.

Wat is handfysiotherapie?

Een handfysiotherapeut is gespecialiseerd in hand, pols, elleboog en schouderklachten. Waar zij zich met name op de pols en hand richten.

Daar er vele botjes en banden aanwezig zijn in de pols en hand is het goed om hier iemand naar te laten kijken die er echt kijk op heeft, wanneer u hier last van heeft.

Een handtherapeut heeft dit en kan u in veel gevallen veel beter helpen dan een algemeen fysiotherapeut. We zien u graag in onze praktijk in Meteren, gemeente Geldermalsen

Alpha in het kort

Wat kost fysiotherapie?

De kosten die u zelf nog moet betalen hangen af van uw verzekeringspakket.

Heb ik nog een verwijzing nodig?

Nee, er is al jaren geen verwijsbriefje meer nodig.

Is de fysio weer open ivm corona?

Ja, u kunt gewoon naar de fysio komen.