Diëtetiek

Diëtetiek, Voeding & Dieet

De diëtist is de deskundige van voeding bij gezondheid maar ook bij ziekte. De diëtist weet ook wat lekker is en welke producten u kunt of juist beter niet kunt kopen wanneer u naar de supermarkt gaat. Ze zijn de expert op het gebied van eten en op maat gemaakte diëten.

Ieder mens of cultuur heeft zijn eigen gewoontes met betrekking tot voorkeuren en samenstellingen. De Alpha diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling die voor u persoonlijk is samengesteld.

Inclusief de bijbehorende begeleiding, want zonder begeleiding is een dieet vaak moeilijk vol te houden. Het aanpassen van uw leefstijl is vaak een lastige klus waar veel doorzettingsvermogen voor nodig is.

Een diëtist heeft een titel die beschermd is, niet iedereen mag zich diëtist noemen. Een diëtist heeft een HBO-opleiding afgerond en staat ingeschreven in een kwaliteitsregister voor paramedici.

Hiervoor moeten zij regelmatig na en bij scholing volgen. De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract.

voeding

Wanneer naar de diëtist?

Iedereen die voedingsadvies wilt kan naar een diëtist gaan. Enkele voorbeelden waar wij u mee kunnen helpen:

  • Overgewicht of obesitas
  • Ondergewicht
  • Diabetes type 2
  • COPD
  • Hoge bloeddruk
  • Hoog cholesterolgehalte
  • Voedingsadvies bij sport
  • Gezonder leven icm leefstijlcoach

Wat doet een diëtist?

Hij of zij is een deskundige op het gebied van voeding en voedingsstoffen en weet alles over uw lichaam en wat deze voedingstoffen met uw lichaam doen. Samen met een leefstijlcoach en trainer kan de Alpha diëtist u helpen uw leefstijl te veranderen, en waar mogelijk helpen met afvallen.

Soms zijn een paar simpele tips al voldoende om uw doelen te halen. Maar in andere gevallen moeten er veel meer ingezet worden om u te helpen. Ook wanneer u te weinig weegt.

diëtist
Gezond eten

(Top)sport

De alpha diëtist kan ook helpen wanneer u top prestaties moet leveren als sporter, sporters moeten als geen ander prestaties leveren die veel erg veel van het lichaam vragen.

Herstellen van training en prestaties verbeteren zijn dan extra belangrijk. Wat een sporter wel of niet mag eten is compleet anders dan een kind of bejaarde. We weten ook hier onderscheid in te maken om zo uw prestaties te verbeteren.

Uw eerste keer bij een diëtist?

Bij uw eerste bezoek zal de diëtist eerst nagaan wat uw wensen zijn en waarom u een diëtist nodig heeft. Daarnaast moet er onderzocht worden wat uw gewoontes zijn en wat daar aan veranderd kan worden.

Op basis hiervan kan de onze diëtist, Charlotte ten Pas, samen met u en eventueel andere hulpverleners een op maat gemaakt programma met u maken.

Uw eerste bezoek zal ongeveer 60 minuten duren. De vervolgbehandelingen duren allemaal 30 minuten per keer.

Vergoeding door uw zorgverzekering?

Vanuit de zorgverzekering wordt er per jaar 3 uur dieetadvisering vergoed vanuit de basisverzekering. Deze sessies vallen onder het eigen risico.

Bij sommige pakketten kan er ook vergoeding worden verkregen uit het aanvullende pakket en zijn er verschillende combinaties mogelijk met de leefstijlinterventies. Onze diëtist kan u hier meer over vertellen.

Gezond eten