Geriatrie-fysiotherapie

Geriatrie-fysiotherapie

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Bij Alpha kunnen mensen ook naar de fysiotherapeut die zich speciaal heeft toegelegd op geriatrische patiënten. Deze is gespecialiseerd in niet alleen ouderen maar ook patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende (combinaties van) ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Ze werken vaak samen met de klinisch geriater. Hij/zij is betrokken bij zowel het zoeken van de oorzaak van de mobiliteitsproblemen, als bij de preventie, behandeling en begeleiding ervan. Hierbij gaat het zowel om functiebehoud als om functieherstel.

knie_onderzoek
onderzoek knie

Gezinsleden en mantelzorgers

De geriatrie-fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.