Alpha Fysiotherapie Alpha Fysiotherapie
Afspraak maken

Quadriceps tendinopathie

Quadriceps tendinopathie

Wat is quadriceps tendinopathie?

DIt is een aandoening van de pees van de grote spier aan de voorkant van de dij (quadriceps) net voordat deze zich hecht aan de knieschijf (patella). 

Hoe verloopt de klacht?

Meestal wordt het veroorzaakt door overmatig gebruik van de bovenbeen spieren. Veel en te zwaar gebruik van deze spieren en dus de pees kan leiden tot microscopisch kleine scheurtjes in de pees, een tendinose.

Wat zijn de symptomen?

Deze tendinopathie veroorzaakt een geleidelijk begin van pijn net boven de knieschijf. Pijn wordt vaak verergerd door activiteiten zoals springen, springen en springen. 

U kunt ook meer stijfheid ervaren in de quadriceps-spieren en de knieschijf. Deze eerste symptomen worden vaak genegeerd omdat ze snel verdwijnen door te bewegen of te koelen dan wel te verwarmen.

Wanneer u gewoon doorgaat met trainen, zal de tendinopathie waarschijnlijk gedurende langere perioden aanwezig zijn, totdat het de hele dag aanwezig is. Andere symptomen kunnen zijn:

  • verminderde bewegingsvrijheid
  • zwakheid
  • loopproblemen
  • evenwichtsproblemen

Wat moet ik wel doen?

Bij dit sooort klachten, kan men het beste een afspraak maken. Wij helpen met adviezen over belasting en kunnen de beste oefeningen geven. Deze oefeningen luisteren erg nauw en kunnen veel verschil maken.

Wat moet ik niet doen?

Bij het vermoeden op deze klachten, moet men het probleem niet negeren. Wanneer men doorgaat met trainen, kan de blessure verergeren, waardoor herstel wordt verlengd. Totale rust is daarnaast ook niet goed.

Fysiotherapiebehandeling

Met behulp van testen en en eventuele echografie kunnen wij de juiste diagnose stellen. Op basis van deze diagnose kan er het beste advies gegeven worden over het te volgen beleid. Onze behandelingen kunnen bestaan uit: