Medische Training

Medische training 

Wanneer u begint met medische training of fysio fitness willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten.

Aanvullend doen we eventueel een aantal testen. Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. Bij ons kunt u voor maar €37.50.- Per maand onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten en weer fit worden.

Medische training of fysio fitness

In sommige gevallen is het beter om een fysiotherapeutisch traject te starten. Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefen-programma voor u op en begeleiden u hierbij.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • (Chronische) lage rugklachten
  • (Chronische) knieklachten
  • (Postoperatieve) revalidatie
  • Schouder- en nekklachten
  • Sportspecifieke revalidatietraining
  • Hart- en vaat ziekten

Wat is het doel van de medische training?

Het doel van medische training is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Hoe wordt de medische training toegepast?

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De medische training staat onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.
Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens kan een oefenprogramma voor thuis opgebouwd worden.
Neem gerust contact met ons op om te vragen of wij u ook kunnen helpen.

Wanneer is er medische training?

Er is iedere dag training, in ochtend middag en avonduren. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645, of het contactformulier invullen.

Wat kost medische training?

De kosten voor fitness bedragen €37,50.- Per maand. Hiervoor mag u onbeperkt komen sporten, begeleiding alleen op de aangegeven uren!

Geïnteresseerd?

U kunt altijd (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fysiotherapie rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar.