Medische Training

Medische Training

Medische training 

Merkt u dat u regelmatig last heeft van lichamelijke klachten en dan met name uw spieren en/of uw gewrichten? Dan is wellicht medische training iets voor u. Op bijna alle locaties is het mogelijk om onder begeleiding van een trainer medisch te trainen onder begeleiding. Heeft u last van uw schouder, rug of knie dan is het raadzaam om eens een afspraak te maken en te kijken wat wij voor u kunnen beteken.

Trainen onder deskundige begeleiding

Bij medische training gaat u sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Anders dan bij personal training gaat u bezig met de aanpak van uw lichamelijke klachten door middel van bewegen en het uitvoeren van oefeningen die voor u zijn opgesteld door de fysiotherapeut. De fysiotherapeut stelt voor u een trainingsprogramma op zodat u verzekerd bent dat de training uw conditie verbeterd en de lichamelijke klachten verminderd.
Medische trainingen zijn erop gericht om uw fysieke gesteldheid te verbeteren. Door het trainingsprogramma wordt uw conditie verbeterd en neemt uw spierkracht toe. Het op maat gemaakte trainingsprogramma opgesteld door onze fysiotherapeut helpt u bij het juist uitvoeren van de training. Iedere week voldoende beweging helpt bij de algehele gesteldheid van uw lichaam en vermindert de kans op herhaling van de klachten. Medische trainingstherapie wordt toegepast voordat u naar reguliere fysiotherapie gaat of als aanvulling op de reguliere fysiotherapie. Medische trainingen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut zijn een fijne en goede manier van sporten. Deze manier van training verzekerd u ervan dat u uw lichaam op de juiste manier laat bewegen. Reguliere training belast de spieren en gewrichten nog wel eens op een verkeerde manier waardoor het sporten de training zinloos maakt of dat de training zelfs schade toe brengt aan het lichaam. Bij sporten onder begeleiding van de therapeut zal dit niet gebeuren. Uw belastbaarheid wordt goed gemeten en vervolgens ook goed in de gaten gehouden. Het bewegen tijdens de medische training zal echter niet minder zwaar hoeven te zijn dan bij het sporten wat u gewend bent. De juiste manier van bewegen kan ook zeer intensief zijn. Wist u dat spierpijn niet perse een teken hoeft te zijn van goed sporten? Mensen hebben vaak het idee dat ze zichzelf helemaal moeten afbeulen tijdens het bewegen maar niets is minder waar. Tijdens de medische training zult u erachter komen dat bewegen op de juiste manier meer resultaat geeft dan het extreme bewegen wat u wellicht gewend bent.

Wanneer u begint willen we graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat. We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten.

Aanvullend doen we eventueel een aantal testen. Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma van de medische training kunt volgen. Bij ons kunt u al vanaf 20.95.- Per maand onder begeleiding van een fysiotherapeut komen sporten en weer fit worden.

In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten voor u start met de medische training. Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij.

Hierbij kunt u onder meer denken aan:

Wat is het doel van de medische training?

Het doel van medische training is bijna altijd functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting.

Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. De effectiviteit van deze benadering is aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Medische training

Hoe wordt de training toegepast?

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van u zelf. De functiegerichte training wordt toegepast met of zonder hulp van toestellen en trekapparaten.

De speciale uren staan onder begeleiding van een therapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tijdens de uren dat wij geopend zijn voor medische training is er altijd een fysiotherapeut op de vloer aanwezig. Deze therapeut zal u bij uw oefeningen begeleiden wanneer hij/zij dit nodig acht of wanneer u dit graag wilt. Ook kunt u tijdens de oefeningen altijd terecht met uw vragen omtrent uw trainingsprogramma bij de therapeut. Heeft u het idee dat er wat aangepast moet worden met betrekking tot het schema of wilt u graag uw doelen bijstellen? Schroom dan niet en loopt u zeker even naar de therapeut toe met uw vraag. Daarvoor zijn wij er voor u.

Tevens kan een oefenprogramma voor thuis opgebouwd worden. Samen bespreken we de mogelijkheden en benodigdheden voor een goed trainingsschema thuis. Vaak hoeft u geen extra materiaal aan te schaffen maar het gebruik maken van uw eigen lichaamszwaarte al genoeg voor een effectief resultaat. Wilt u toch graag gebruik maken van bijvoorbeeld gewichten maar wilt u deze niet aanschaffen? Kijk dan eens in uw voorraadkast, daar staan vaak spullen die u kunnen helpen, denk hierbij aan een pak suiker of een flesje water.
Neem gerust contact met ons op om te vragen of wij u ook kunnen helpen.

Wanneer is er training?

Op verschillende locaties hebben wij ruimtes waarin u perfect kunt trainen en werken aan uw herstel of gewoon fit kunt worden of blijven. Er is iedere dag training, in ochtend middag en avonduren. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met het telefoonnummer: 0345-681645, of het contactformulier invullen. Daarnaast staat het rooster ook op virtuagym

Geïnteresseerd?

U kunt altijd (vrijblijvend) deelnemen aan een proefles. Alpha fitness rekent geen inschrijfkosten en de abonnementen zijn maandelijks kosteloos opzegbaar. Al vanaf €20,95 per maand kunt u bij ons komen sporten. Vraagt u ons gerust naar de kosten, dan kijken we naar uw wensen en kunnen wij een juist overzicht voor u opstellen. Op diverse locaties van ons kunt u terecht voor fitness.